Dalmacija Split

Suprotiva

Josip Jović: Baldasar odličan u izvršavanju zadataka

Suprotiva

Foto: Jadran BABIĆ / CROPIX

Neposredno prije drugog kruga izbora za splitskoga gradonačelnika, novi gradonačelnik Ivo Baldasar pokazao je neočekivanu blagonaklonost prema Franji Tuđmanu, križu na Marjanu, čak i prema Čavoglavama i Marku Perkoviću Thompsonu, da bi se sada snažno okrenuo prema novim vrijednostima u duhu podržavanja manjina, prava na različitost, poštivanja ljudskih prava, demokracije i uopće sveopćeg napretka i blagostanja.

O tome nije govorio prije izbora, da bi njegova prva izjava, u duhu nove političke korektnosti, poslije izbora, o blago nama, glasila: sudjelovat ću u homoseksualnim demonstracijama i osnovati gay centar. Ne zna se doduše što bi bio sadržaj tog centra: zbrinjavanje beskućnika homoseksualne orijentacije, pronalaženje partnera i sklapanje istospolnih brakova, ili nešto treće? Ali sad to i nije važno.

Baldasar je odmah tako pokazao vrline rođenog, rasnog političara i Marin Jurjević, koji ga je otkrio kao političkog tića i izveo na svjetla pozornice, zaista nije pogriješio. Pravi političar se, naime, uvijek rukovodi načelima: dobro je ono što je korisno, istina je moć, a ljepota je bogatstvo. I ono najvažnije, cilj opravdava sredstva! Pri tome nije potrebno čitati Niccolu Machiavellija.

Uostalom, političari nisu učili od ovog političkog mislioca, nego je on proučavao njih. Tako će se i Baldasar prilagoditi narodu kad očekuje njegove glasove, a hitro zatim će poslati poruku onima koji su u hijerarhiji moći iznad njega.

Homofobi godine

Jedan oblik organizirane političke moći na svjetskoj razini kojoj se i naše strukture bespogovorno podvrgavaju ostvaruje se nesumnjivo putem, nazivamo ga tako, homoseksualnog pokreta, kojega prati nevjerojatna i teško objašnjiva medijska promidžba, na koju mnogi pomodarski pristaju.

Nema tog medija u Hrvatskoj, a tako iz godine u godinu, koji naširoko i naveliko nije najavio jučerašnju paradu u Splitu, ili onu sljedećeg vikenda u Zagrebu, koje su postale već tradicijom, uz velike intervjue s predvodnicima koje se prikazuje kao prave junake, a koji su u stvari neosviještene žrtve jedne planetarne svjetonazorske revolucije. Ove se parade nazivaju paradama ponosa i prkosa, iako se ne zna precizno na što su paraderi ponosni, kome prkose i što uopće zahtijevaju.

Prva nagrada na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu pripala je, kakve li slučajnosti, baš filmu koji govori o lezbijskoj ljubavi. Druga strana te propagande je vrlo agresivni stil zagovornika homoseksualnosti, koji one koji ne misle poput njih nazivaju najpogrdnijim imenima, a nema sumnje kako bi upotrebljavali i fizičko nasilje protiv njih, kao što smo se imali priliku osvjedočiti na štandovima na kojim su se prikupljali potpisi za referendum o ustavnoj definiciji braka, kad bi odnos snaga bio drugačiji.

I ove je godine “Zagreb Pride” objavio, kao neku listu srama ili čak potjernice poredak “homofoba godine” na kojoj su se našli ugledni ljudi Crkve kao Josip Bozanić, Valentin Pozaić i Adalbert Rebić. Među njima je i prof. Ivo Poljaković, kojega su izbacili sa Zadarskog sveučilišta zato što se usudio zdravorazumski primijetiti kako je spolni odnos istospolnih neprirodan, kao i TV novinarka Karolina Vidović Krišto, koja je suspendirana na HTV-u zbog filma o pedofiliji kao podlozi novog seksualnog odgoja.

Njezina je tema bila pedofilija, a ne homoseksualnost, ali njezinim je progoniteljima valjda to isto?! Treći mehanizam ovoga pokreta je neka vrsta semantičke revolucije, odnosno promjena značenja pojmova. Tako se iz rječnika nastoje izbaciti pojmovi kao muško i žensko, otac i majka, ili brak kao zajednica muškarca i žene.

Dolje Ustav

Ideolozi homoseksualizma su najčešće i sami homoseksualci, koji žele osloboditi svoju drukčijost ili devijantnost tako što će je nametnuti svima. No, namjere su dalekosežnije i ozbiljnije. Homoseksualizam je istaknut kao efikasno sredstvo razaranja tradicionalnih oblika života poput nacije, vjere i obitelji, kao i elementarne strukture ličnosti kao takve, što se inače smatra branom nesputanom jačanju neoliberalne ideologije i ekonomije, koja ide sve do pretenzija da se kontrolira rađanje i demografska slika svijeta.

Homoseksualna manjina je prikladna točka identifikacije svih drugih manjina, ideoloških, nacionalnih, itd. koji sustavno nastoje razoriti većinu sa svim njezinim vrijednostima, slobodama, osjećajima i interesima. Ivo Baldasar se i nekoliko ministara nisu pojavili na splitskoj paradi zato što oni istinski podupiru tu paradu, nego zato što se to od njih očekuje.

Oni i ovdje samo izvršavaju zadatke. Premijer Zoran Milanović neće na paradu u Zagrebu, ali će zato tamo poslati svoju ženu. Na najnevjerojatniji način naša politička elita izvršavajući zadatke svim silama dezavuira odluku Ustavnog suda o spolnom odgoju, kao i sam Ustav u vezi s referendumom o definiciji braka, a time i pravni poredak zemlje. Tako ministar Željko Jovanović i dalje istrajava na primjeni zdravstvenog odgoja u formi i sadržaju koji je već ukinut, jer ništa nije pitao roditelje o odgoju njihove djece.

A premijer, zamjenjujući teze i pozicije, komentira tu odluku kao rezultat kulturnog rata agresivne manjine. Nadalje, suprotno nedvosmislenoj ustavnoj definiciji referenduma kao obvezujućeg, potpredsjednica Vlade Vesna Pusić tvrdi kako je on tek savjetodavni!

JOSIP JOVIĆ

Naslovnica Split
Page 1 of 8FirstPrevious[1]2345678Last