Dalmacija Split

makedonci upriličili svečanost

Čestitke i pjesma za Dan nezavisnosti

makedonci upriličili svečanost

U povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Republike Makedonije, u srijedu navečer u Europskom domu u Hrvojevoj ulici održana je prigodna svečanost u organizaciji MKD-a Makedonija Split na čelu s njezinim predsjednikom Angelom Mitrevskim te Vijećem makedonske nacionalne manjine Splita i Županije.

Ovom su događaju nazočili i predstavnici srpske, slovenske i bosanske nacionalne manjine kao i dogradonačelnik Jure Šundov i dožupan Vicko Haladić. - Večeras je oko mene fini i lipi svit. U ime gradonačelnika Splita i u svoje osobno ime s posebnim zadovoljstvom nazočim ovom skupu i čestitam vam Dan nezavisnosti.

Nadam se da ćete se izboriti za vaše makedonsko ime, a nadam se i da ste tijekom godina koje živite u Splitu razumjeli naš specifični mentalitet. U stvaranju hrvatske nezavisnosti prije 20 godina, kad je za nas bilo jedno teško vrijeme, Makedonci nikad nisu bili upitni.

Drago nam je da ste dio našeg grada, ali i da ste sačuvali svoj nacionalni identitet - istaknuo je Šundov popraćen srdačnim pljeskom. Dožupan Haladić pridružio se čestitkama, zaželjevši Zajednici ostvarenje svih njezinih ciljeva, a posebno je istaknuo aktivnu pomoć Županije koja je uključena u rad nacionalnih manjina. Večer je začinio nastup MKD-a “Makedonija”, čiji su članovi okupljene razgalili s nekoliko prigodnih makedonskih pjesama.

n.lulić

Naslovnica Split