Dalmacija Split

indeks je naš - fakultet otvorio vrata

Počeli upisi: Pravo krcato brucoša

indeks je naš - fakultet otvorio vrata

Nakon dugotrajne državne mature, jučer su budući studenti Pravnog fakulteta konačno odahnuli jer su se i službeno upisali na željeni studij, pa je sada pred njima – dugo, toplo ljeto.

Naime, referada Pravnog fakulteta prva je počela s upisima, dok ostale sastavnice Splitskoga sveučilišta planiraju upisivati brucoše od 19. srpnja, odnosno 21 srpnja. Kako nam kaže Ines, bivša gimnazijalka i buduća pravnica, stres je konačno prošao i odmor počinje.

- Državna matura nas je zaista prilično iscrpila, ali sad mi je lakše kad je sve završilo – rekla nam je Ines u pauzama dok je ispunjavala mnogobrojne formulare.

Inače, u velikoj dvorani fakulteta okupilo se stotinjak dojučerašnjih maturanta koji, za razliku od prethodnih godina, nisu bili javno prozivani s obzirom da su upise potvrdili preko sučelja “www.postani-student.hr”.

Međutim, kako doznajemo na Pravnom fakultetu, danas je upis za izvanredne studente, dok preostali redovni studenti, njih otrprilike 180, moraju doći 22. i 23. srpnja. Ako se ne upišu tada, gube pravo upisa.

J. Jerić

Naslovnica Split