StoryEditorOCM
DalmacijaNa proslavi stogodišnjice izgradnje obiteljske kuće u lovreću

Bulovići okupili 32 unuka i dva praunuka

Piše PSD.
8. rujna 2009. - 10:41

Iz svih hrvatskih krajeva stigli su potomci Marijana i Mare Bulović, a njih troje poteglo je čak iz Amerike. Na proslavu je došao i zagrebački odvjetnik Željko Olujić

Na svojoj rodnoj grudi u Lovreću, 32 unučadi i dvoje praunučadi potomaka Marijana i Mare Bulović okupilo se proteklog vikenda kako bi proslavili jedinstvenu obljetnicu, stogodišnjicu izgradnje obiteljske kuće.

Za tu priliku iz svih hrvatskih krajeva stigli su potomci Bulovićevih, a njih troje poteglo je čak iz Amerike. Viđeniji potomci Među onim viđenijima bili su i potomci toga poznatog lovrećkog plemena, zagrebački odvjetnik Željko Olujić i njegov brat, pjesnik Zvonimir Olujić.

Velikoj obiteljskoj proslavi prethodila je misa zadušnica za pokojne Marijana i Maru, koja se služila u lovrećkoj crkvi sv. Duha.

 Kuća na glasu Kameno zdanje, izgrađeno davne 1909. godine, u svojoj je povijesti dugo okolnom puku služilo kao mlinica, a 17 godina bilo je konoba u koju su redovito svraćali putnici namjernici.

Kuća je, kako bi kazao naš narod, bila na glasu, a kako i ne bi kada je Marijan Bulović bio seoski glavar, a u ono je vrijeme imao i privatne autobuse.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 10:01