StoryEditorOCM
DalmacijaDAN ZA DAN

'Mama, ima li sutra škole?': doznajemo u kojim će se školama sutra štrajkati, propali su učenički planovi o velikoj 'spajalici' i jesenskim praznicima u Splitsko-dalmatinskoj županiji

29. listopada 2019. - 14:25

- Mama, ima li danas škole? - već je postalo uobičajeno pitanje hrvatskih školaraca jer se štrajk u osnovnim i srednjim školama pošteno odužio, pa evo, ove srijede brojat će već 15. dan.

Sindikati su objavili u kojim županijama neće biti nastave u srijedu i četvrtak. Znači, u srijedu će kući ostati učenici iz Splitsko-dalmatinske i Virovitičko-podravske županije, dok nastave u četvrtak neće biti u Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj županiji.

Generalni štrajk o kojem se pričalo za ovaj četvrtak će ipak izostati.

Da učitelji i nastavnici ne posustaju, potvrdio je i Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske govoreći kako je štrajk 'jednakog intenziteta'.

Očekuje ih razgovor o povećanju koeficijenata s ministrom financija Zdravkom Marićem i ministrom rada Josipom Aladrovićem, no uporni su u svojim traženjima, pa je neizvjesno koliko će štrajk trajati.

Svakako, ove srijede štrajkat će se i na fakultetima. Iz Sindikata znanosti i visokog obrazovanja pozivaju sve zaposlenike fakulteta, što uključuje i nastavno i nenastavno osoblje, na štrajk koji je najavljen za srijedu od 8 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 20:01