StoryEditorOCM
Dalmacijakada ga nađu uspavat će ga

Mudri bik koji je 'odmaglio' iz klaonice i dalje u bijegu: traže ga policajci, lovci i veterinari, javio se i vlasnik kaštelanskog pogona; 'Životinja se uznemirila, osjetila ugroženo...'

26. listopada 2019. - 14:46

Još uvijek nema ni traga biku koji je jučer oko 17.20 sati pobjegao iz klaonice u Kaštel Starom prema šumi iznad naseljenog dijela Rudina.

- Bik je u bijegu i još jednom upozoravamo građane ako ga uoče da se ne približavaju i pozovu policiju na 192 – upozorili su i danas iz PU splitsko-dalmatinske.

Nesvakidašnja potjera: bik pobjegao iz klaonice u Kaštelima, traže ga naoružani policajci i lovci!; Mještani: Ako ga i nađu, trebali bi ga poštedjeti kad je tako spretan i brz!

Naglasili su kako su njihovi službenici uključeni u potragu radi sigurnosti građana, a lovačka udruga iz Kaštela i djelatnici veterinarske stanice poslužit će se svojim mehanizmima kako bi odbjeglu životinju uspavali i tako okončali potragu.

Jasno je da je mudri bik shvatio što mu se sprema i odlučio da još uvijek nije došao taj dan kada će postati biftek te tako, barem na trenutak uzeo sudbinu u svoje "papke".

- To je bilo u klaoničkom depou. Životinja se valjda uznemirila i osjetila se ugroženo. To su masivne životinje, zna biti neugodno. Bilo je ljudi u blizini - kazao je za DNEVNIK.hr Petar Skejo, vlasnik klaonice.

Naravno, na društvenim mrežama je javnost podijeljena, dok jedni žele probati meso životinje koja je nadmudrila mesare, drugi su svjesni da će ga se jednom uhvatiti, ali zagovaraju da ga se poštedi budući da je spretno uspio izbjeći sigurnu smrt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 05:14