StoryEditorOCM
Dalmacijareagiranje

Hrvatske ceste: Nitko od nas ni u jednom trenutku nije spomenuo opciju pontonskog mosta na državnoj cesti kroz Omiš

Piše PSD
23. listopada 2019. - 15:59

Hrvatske ceste poslale su reagiranje na naš tekst o omiškom mostu.

Sprema se još veći kaos na najprometnijoj prometnici u državi: Omiški most zbog neodržavanja ide u sanaciju, a Hrvatske ceste dosjetile su se rješenja koje nismo vidjeli od rata; Iskusni stručnjaci su šokirani...

Prenosimo reagiranje:

"U tekstu je izneseno više netočnih informacija o projektu sanacije spomenutog mosta, a koje bi mogli dovesti vaše čitatelje u zabludu zbog čega imamo potrebu reagirati.

Hrvatske ceste nisu niti u jednom trenutku, a kao jedine nadležne za predmetni most, spomenule opciju pontonskog mosta te se radi o netočno iznesenoj informaciji koja, ponavljamo, nije dobivena od Hrvatskih cesta. Kakva će sanacija biti potrebna mostu pokazat će projekt sanacije za koji je tek raspisana javna nabava, tako da o tome u ovom trenutku nije moguće niti spekulirati.

Za pokretni most u Omišu obavljen je specijalistički pregled na osnovu kojeg je izrađen projektni zadatak za izradu izvedbenog projekta sanacije pokretnog mosta. Hrvatske ceste raspisale su javnu nabavu za usluge projektiranja sanacije mosta, a odabir projektne kuće očekuje se tijekom studenog 2019. godine.

Nakon izrađene projektne dokumentacije kojom će se utvrditi razmjeri i potrebna dinamika sanacije mosta, pristupit će se radovima što je također u ovom trenutku isključivo predmet spekulacija.

Specijalistički pregled mosta obavljen je u lipnju 2018. godine, a prilikom kojega nisu utvrđene okolnosti koje bi utjecale na  uporabljivost i sigurnost mosta. Tom prilikom most nije otvaran, međutim, s obzirom na protek vremena od izgradnje mosta date su smjernice za njegovom sanacijom koje će biti obrađene navedenom projektnom dokumentacijom. Napominjemo da se pored obavljenog specijalističkog pregleda, pregledi mosta redovito vrše putem ophodarske službe ugovornog izvoditelja Hrvatskih cesta te ponavljamo da nitko iz Hrvatskih cesta nije spomenuo pontone kao alternativno ili privremeno rješenje za tu lokaciju, a što je vidljivo iz ranije poslanih odgovora, kao i same procedure koju smo prethodno objasnili.

Stojimo na raspolaganju za bilo kakve daljnje upite i pojašnjenja", poručuju iz Hrvatskih cesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 05:36