StoryEditorOCM
Dalmacija20-godišnjak je uhićen

Mladi Solinjanin napušen sjeo u neregistrirani auto, uspio se dovesti do Kaštela, a onda su počeli problemi: u svoju obranu nije rekao niti riječ, evo koliku je kaznu na koncu dobio

23. listopada 2019. - 13:58

Nakon što se “napušio” 20-godišnji Solinjanin sjeo je u neregistriranog Citroena s kojim je uspio doći do Kaštela gdje ga je zaustavila patrola prometne policije. Uslijedilo je uhićenje, prekršajna prijava te je nakon provedenog postupka dobio 5.000 kuna kazne i zabranu upravljanja vozilima tijekom godinu dana.

Mladi vozač je zaustavljen na državnoj cestu u Kaštel Starom krajem listopada prošle godine oko 11.50 sati. Patrola Postaje prometne policije Split zaustavila ga je jer na Citroenu nije imao pločice, a kada su osmotrili vozača, registracija mu je bila tek jedan u nizu problema. Vozač je isključen iz prometa i odveden na vađenje krvi i uzimanje urina.

Nalazi iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja stigli su za mjesec i pol dana. U njima su oba biološka uzorka bila pozitivna na tetrahidrokanabinol, što je ukazivalo da je 20-godišnjak konzumirao ili marihuanu ili hašiš. Protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog vožnje pod utjecajem droge. Na prekršajnom sudu u Kaštel Sućurcu se nije pojavio da bi iznio svoju obranu što mu nije pomoglo u postupku.

Osuđen je na novčanu kaznu i zabranu upravljanja vozilima B kategorije tijekom 12 mjeseci. Osim toga, Solinjanin mora platiti 1.250 kuna vještačenje u Zagrebu te 200 kuna sudskih troškova.


 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 11:51