StoryEditorOCM
Dalmacijanagrađena brojnim poklonima

Kroz splitsku Zračnu luku prošla tromilijunta putnica, tri tjedna ranije nego lani

4. listopada 2019. - 19:25

Danas je u Zračnoj luci Split po prvi put u prostorima novog terminala i drugi put u povijesti dočekan tromilijunti putnik, a stigla je letom OU 413 Croatia Airlines-a iz Frankfurta.

Sretnica koja je iz zračne luke otišla nagrađena brojnim poklonima je Caroline Undseth.

Rezultat je to pozitivnog trenda rasta broja putnika i zračnog prometa, pogotovo u ljetnom periodu. Naime, Zračna luka Split u prvih devet mjeseci bilježi rast prometa putnika od posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Do kraja godine se očekuje promet od 3,3 milijuna putnika.

Tromilijuntni putnik je dočekan tri tjedna ranije u odnosu na prošlu godinu. Samo u mjesecu srpnju kroz Zračnu luku Split prošlo je preko 723.000 putnika, što je također rekordan broj putnika u jednom mjesecu u povijesti ne samo Zračne luke Split nego i ostalih zračnih luka u Hrvatskoj. Prema dosadašnjim najavama zračnih prijevoznika trend rasta prometa putnika i zrakoplova nastavit će se i u posezoni.

Prigodom dolaska ovogodišnjeg tromilijuntog putnika u Zračnoj luci Split priređena je mala svečanost na kojoj je direktor, Lukša Novak, sretnoj putnici čestitao i uručio prigodni poklon Zračne luke Split.

U ime uprave Croatia Airlines-a, direktor komercijalnih poslova, Slaven Žabo, uručio tromilijuntoj putnici dvije povratne karte na jednom od letova, po izboru Caroline Undseth.

- Čestitam našim kolegama i partnerima iz Zračne luke Split na rekordnim putničkim rezultatima. Drago nam je što je jubilarni putnik zabilježen na našoj liniji iz Frankfurta na kojoj letimo tijekom cijele godine i putnicima omogućujemo izravnu vezu s jednim od najprometnijih europskih čvorišta. Vrijedi naglasiti da Croatia Airlines tijekom sezone izravno povezuje Split s 13 europskih odredišta, a letove u Frankfurt, München i Rim nastavljamo i tijekom zimskog razdoblja, te tako snažno pridonosimo poslovanju Zračne luke Split - kazao je Žabo.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 13:31