StoryEditorOCM
Dalmacijadokle tako?

Komunalci zavrnuli špinu, a Supetrani grintaju: 'Tri mjeseca vodu na groblje nosim u bocama! A od nadležnih uvijek dobivam isti odgovor...'

24. rujna 2019. - 19:32
SUPETAR

"Evo, o ovom treba pisati u 'Slobodnoj'." Tri mjeseca na gradskome groblju u Supetru nema vode. Prisiljena sam vodu nositi u plastičnoj boci, i pitam se dokle tako!? – kazala je to Ksenija Hržić s bocom vode u ruci vašem novinaru, kojeg je srela u prostorijama Gradske uprave.

– Došla sam u Gradsku upravu vidjeti mogu li oni pomoći da se taj problem konačno riješi. Prije negoli sam došla ovdje bila sam i u Komunalnom društvu "Grad", koje održava i vodi brigu o groblju. Više puta sam i telefonom upozoravala kumunalce na taj problem, ali rješenja još uvijek nema. Uvijek dobivam isti odgovor kako se radi o puknuću cijevi. I sada je li to u redu da svi oni koji misle oprati svoju grobnicu ili zaliti cvijeće moraju donositi vodu iz svoju kuća – zapitala je Ksenija i noseći bocu s vodom zaputila se prema groblju.

Prema kazivanju Ksenije, u Supetru je puno onih koji posljednja počivališta svojih najmilijih održavaju s puno pažnje, ljubavi i pijeteta pa im je u nedostatku vode to pravo uskraćeno.

Da na supetarskom groblju ima problema s vodom potvrdila je i Marijana Šemanović, direktorica komunalne tvrtke "Grad", ali uz opasku da se ni u kom slučaju ne radi o razdoblju od tri mjeseca. Zbog dotrajalosti cijevi pucaju, i to na više mjesta, uslijed čega dolazi do velikih troškova u potrošnji vode, pa su privremeno odlučili zavrnuti slavine i groblje ostaviti bez vode.

Rješenje je u cjelovitoj rekonstrukciji vodovodne mreže na groblju, a prva faza radova koja će omogućiti korištenje vode na dvije slavine krenut će, najavila je direktorica Šemanović, vrlo brzo.

Da je sve spremno za rekonstrukciju vodovodnih cijevi na supetarskom groblju posvjedočio je i Nikša Paviškov, voditelj gradskog odsjeka za komunalne poslove i izgradnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 10:35