StoryEditorOCM
DalmacijaPRIJETNJA ZA KOLEKTOR

Zbog potonulog broda malom mjestu na Braču prijeti ekološka katastrofa, lokalni vijećnik uputio dramatičan apel javnosti

Piše PSD
19. rujna 2019. - 20:29
zlatko_reljic6-101017

Drveni brod Marko Polo potonuo je 10. veljače 2015. godine. Potonućem, svom težinom je nalegao na cijev kolektora koji je počeo puštati i sada malenom mjestu Povlja na Braču prijeti ekološka katastrofa, piše Morski.hr.

Povaljski općinski vijećnik Tonči Zlatar obratio se javnosti za pomoć jer, kako kaže "sva nastojanja lokalne vlasti da se riješi problem broda nisu urodila plodom".

Tvrdi da je brod potonuo zbog nebrige, a prije toga je dvije godine propuštao more i cijelo vrijeme su radile pumpe za more. Svoj dramatični apel objavio je na Facebook profilu:

 

"Brod je pred raspadom i prevrtanjem. Po lošem vremenu postoji mogućnost da se dijelovi odlome i porazbijaju brodove u vali. Sam brod naliježe na rezervnu cijev kolektora koju je zgnječio i razbio. U slučaju greške glavnog kolektora prijeti ekološka katastrofa.

Znam da smo malo mjesto, ekonomski i politički nebitni, ali molim institucije koje su nadležne za to da odrade svoj posao. Na mom Facebook profilu postoji veliki broj novinara, političara svih političkih opcija koje molim da progovore o ovom za Povlja velikom problemu.

Pozivam i vas ostale da lajkanjem i podjelom objave pokažete da vam je stalo za ovaj komadić Lijepe naše", napisao je Zlatar.

Tvrdi da nijedna služba nije odradila svoj posao, a prije četiri godine, kako kaže, vađenje broda iz mora obećao je tadašnji ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović.

Mnogi domaći mediji prenijeli su Zlatarovu priču što je izazvalo i brojne reakcije pa se svima još jednom obratio danas. Poručuje da je stvar jednostavna.

"Mi trebamo što prije vađenje ili izmještanje broda ovisno o tome što će reći stručnjaci. A nakon toga popravak cijevi kolektora. Ne trebamo političke rasprave ni bombastične naslove. Samo ljude koji žele riješiti ovaj problem. Ima li takvih?", upitao je povaljski općinski vjećnik na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 21:50