StoryEditorOCM
Dalmacijasasvim posebna plaža

'Raj nebeski': snimka prekrasne dalmatinske uvale s nevjerojatnom bojom mora izazvala pravo oduševljenje, no sve njene ljepote spoznat će tek oni koji se uistinu potrude

Piše Tea Sumić Miletić
16. rujna 2019. - 19:15
garma

Rujan je, pod uvjetom da je vrijeme ovako lijepo kao posljednjih dana, najbolje vrijeme za guštanje u ljepotama dalmatinskih plaža. Gužve su opale, more je još toplo, a zbog posebne kvalitete svjetla sve kao da zablista posebnim, svježim sjajem. Ako niste zadnje dane ljeta iskoristili za kvalitetan izlet moglo bi vam biti žao, jer prognostičari najavljuju pogoršanje, no ako se brzo stignete organizirati za cjelodnevni - ili bar 'cjelopopodnevni' - izlet toplo vam preporučujeo ovu preklrasnu uvalu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natalie Maisie Ivy Hale (@maisieivy) on

Facebook stranica Makarske plaže nekidan je objavila video podgorske uvale Garma snimljen s mora, a snimka je izazvala pravo oduševljenje. 'Raj nebeski, rekao bih čak i za najizbirljivije', napisao je jedan komentator, a i drugi su dojmovi u sličnom tonu. Video je pregledan preko dvije tisuće puta ipodijeljen preko 120 puta.

Tko nije posjetio ovu uvalu svakako bi trebao, ovog ili narednog ljeta. Žalo je od prirodnih oblutaka, a velike stijene dijele uvalu u više skrovitih plažica. Kroz jutro je gotovo cijela u hladu, a poslijepodne okupana suncem. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natalie Maisie Ivy Hale (@maisieivy) on

Garma posjetitelje očarava predivnom nijansom mora, a prave ljepote otkriva tek onima koji se potrude zaroniti. Podmorje je iznimno zanimljivo, s mnoštvom stijena obraslih raslinjem, oko kojih se rado zadržavaju slikovita morska stvorenja, a na desnom kraju nalazi se djelomično potpljena pećina u kojoj je, navodno, prije stotinjak godina živjela morska medvjedica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 17:41