StoryEditorOCM
Dalmacijaideja za izlet

Jedna od najpoznatijih hrvatskih plaža ima i manje poznatu imenjakinju: otkrijte čari predivne uvale idealne za opušteno kupanje i guštanje u kristalno bistrom moru

Piše PSD
18. kolovoza 2019. - 15:45
hvar_uvale01062007-5xxx

Tko nije čuo za predivnu višku plažu Stinivu? A jeste li znali da i Hvar ima svoju Stinivu? Hvarska Stiniva nalazi se na sjevernoj obali otoka, a kao i ona poznatija ime zahvaljuje impresivnim stijenama koje se strmo spuštaju u more dajući mu onu predivnu azurnoplavnu nijansu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Old Town (@oldtown_boatexcursions) on

Posjetitelji hvale kristalno čisto more i opuštajući ugođaj i rado joj se vraćaju. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dominique Laureau Alvarado (@domilaureau) on



Hvarska Stiniva sastoji se od dvije uvale, Stinive Male i Stinive Vele, a obje su kao stvorene za opuštanje i ugodno kupanje u dobrom društvu, bez prevelike gužve i galame. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Visit Jelsa (@visitjelsa) on

Mala Stiniva prepoznatljiva je po slikovitim sikama i gotovo robinzonskom ugođaju. Uvala ima dva kraka, a na samom kraju lijevog kraka nalazi se ribarska kuća s prekrasnim žalom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Loncar (@tina_loncar) on

Vela Stiniva poznata je po šljunčanoj plaži idealnoj za obiteljsko kupanje, brojnim uređenim stazama za slobodno penjanje i ladanjskoj kući Duboković-Nadalini iz 18 stoljeća.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marcel Zábojník (@czech_runner) on

Osim brodom, do Stinive se stiže automobilom, pješke ili biciklom od Poljica, sela smještenog u samoj sredini otoka, od Jelse udaljenog 15-ak kilometara, a u blizini se nalazi parkiralište.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @kajamlakar on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 19:26