StoryEditorOCM
Dalmacijakazneno prijavljen

Splitski poduzetnik na Hvaru uhvaćen u izlovu prstaca, policajci ga zatekli sa četiri kg strogo zaštićenih školjki; Zbog krivolova je uhićen i lani, čini se da mu je to omiljeni hobi...

Piše M. Didić
12. kolovoza 2019. - 15:27
prstaci

Djelatnici Pomorske policije i PP Hvar u subotu navečer su u starogradskom zaljevu zatekli svog starog znanca u njemu najdražem poslu - izlovu prstaca.

Sa dvjestotinjak prstaca ukupne težine oko četiri kilograma zatečen je 56-godišnji splitski poduzetnik koji se i prije bavio ovom nezakonitom aktivnošću i koji gotovo cijelo ljeto provodi u svojoj vikendici na otoku Hvaru.

Čim je ugledao policajce pokušao se riješiti školjkaša koji su u Hrvatskoj preko 20 godina zaštićena vrsta.

Iako ih je odbacivao u more pritom se oglušujući na zapovjedi, policajci su ga uspjeli spriječiti te pomoću sredstava prisile i uhititi.

Ono što su tada shvatili je da osumnjičenom za uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti i nezakoniti ribolov takav kazneni prijestup nije prvi jer su ga i lani, gotovo na istom mjestu, uhvatili u nezakonitom izlovu jednog kilograma prstaca.

Kazneno je prijavljen za uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti i nezakonit ribolov.

Podsjetimo, jedino se na području BiH, prstaci mogu kupiti legalno, a u Hrvatskoj su strogo zabranjeni te im nabavna cijena za kilogram na crnom tržištu varira između 250 i 350 kuna.




 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 14:02