StoryEditorOCM
DalmacijaIMA UĆ'

Zahvalite škrtoj Općini: 'Prometova šezdesetka' više neće stajati u Dugom Ratu, mještani ostaju 'kraći' za 80 prolazaka dnevno!

6. kolovoza 2019. - 22:13

Iz "Prometa" obavještavaju putnike na linijama broj 60 Split – Omiš – Ravnički most i 68 Split – Omiš – Blato – Šestanovac koja polazi u 15.15 sati da se na području Općine Dugi Rat od sutra (četvrtak) više ne koriste autobusna stajališta za ukrcaj i iskrcaj putnika u oba pravca. To znači da se više ne mogu kupiti ni karte za područje te općine

Podsjetimo, ova obavijest posljedica je odluke Skupštine javnog prijevoznika iz lipnja o obustavljanju prijevoza putnika na navedenom području jer Općina Dugi Rat jedina nije potpisala ugovor o pružanju komunalne usluge prijevoza putnika te nadoknadi troškova prijevoza putnika u javnom prometu, na temelju europske uredbe 1370.

Tako Prometovi autobusi na spomenutim linijama neće ubuduće stajati na ukupno 28 stanica u oba smjera, odnosno stanovnici Dugog rata ostat će uskraćeni za 40 prolazaka dnevno u jednom te 39 prolazaka u drugom smjeru.

Razlog ovakvog raspleta je financijske naravi, odnosno činjenica da je Općinsko vijeće izglasalo kako neće ovlastiti načelnika Jerka Roglića na potpisivanje novog desetogodišnjeg ugovora o financiranju Prometa u iznosu od 1,25 milijuna kuna godišnje, jer im je taj novi zahtjev preskup, s obzirom da su do sada godišnje plaćali 350.000 tisuća kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 05:36