StoryEditorOCM
Dalmacijaopet je prisegnuo

Bivši ministar izabrao pozadinsku poziciju: Kuščević aktivirao mandat u Županijskoj skupštini, ali nije se vratio u prvi red

23. srpnja 2019. - 14:51

Kako je i najavljeno, bivši ministar uprave Lovro Kuščević, aktivirao je uz svoj saborski mandat, i onaj vijećnički u Splitsko-dalmatinskoj županijskoj Skupštini. Pa je na samom početku 24. sjednice regionalnog parlamenta, prisegnuo kao županijski vijećnik, “vraćajući” u aktivnost svoj mandat na kojem ga je tijekom ministarske funkcije mijenjao odvjetnik Kruno Peronja, također iz kvote vladajućeg HDZ-a.

Uz jedan kuriozitet – iako se vratio na svoj mandat, nije se vratio u prvi red!

Naime, Hvaranin Peronja je sjedio u prvom redu dvorane u podrumu Doma za starije i nemoćne osobe na splitskoj Zenti, gdje se održavaju sjednice, dok je Bračanin Kuščević izabrao stolicu u drugom redu, između Sinjanina Bože Župića i Lećevićanina Ante Barana.

Drugi Hvaranin, bivši gradonačelnik Starog Grada, Vinko Maroević tako se iz drugog reda preselio u prvi red, na mjesto Peronje, a Kuščević je izabrao – pozadinsku poziciju.

Nije bio ni previše razgovorljiv, samo je sa smješkom izrekao prisegu i sjeo u svoju vijećničku stolicu.

Promjene u sazivu vijećnika nisu bile samo kod HDZ-a, već i u redovima Mosta gdje se radu u Županijskoj skupštini vratio i Ante Čikotić. Njemu je njegov mandat nanovo prepustio Dicmanjanin Petar Maretić.

Pred vijećnicima, nakon aktualnog sata, je sada rasprava od čak 38. točaka dnevnog reda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 02:30