StoryEditorOCM
Dalmacijaopet kvar

'Isključilo' Thompsona! Veći dio Cetinske krajine sinoć ostao bez električne energije, struje nestalo i na koncertu Marka Perkovića u Trilju, no HEP-ovci su brzo reagirali

21. srpnja 2019. - 14:27
thompson_tribunj09-240619

Grad Sinj i veći dio Cetinske krajine u noći sa subote na nedjelju bili su više od četiri sata bez napajanja električnom energijom. Zbog kvara na 110-kilovoltnoj trafostanici u Ruduši isporuka struje bila je prekinuta od 21.35 sati do 1.52 sata, kada je problem otklonjen. U to vrijeme izvan mreže bili su potrošači na području grada Sinja i općine Otok, dijelovi grada Trilja, te općina Dicmo i Hrvace, pa je napajanja bilo samo na području grada Vrlike.

Struje je nakratko nestalo i u samom Trilju, gdje se tada održavao koncert Marka Perkovića Thompsona, ali su HEP-ovci za 10-ak minuta potrošače prespojili na drugi dalekovod.

Kvarovi na toj davno izgrađenoj trafostanici u Ruduši se ponavljaju, a s njima i nesigurnost elektroopskrbe Sinjana. Tako je zbog kvara na istoj objektu grad proveo u mraku puna 3 sata tijekom večeri 5. srpnja, a dva dana kasnije, potrošači na sinjskom području ponovno su bili bez struje tri sata, jer se kvar na trafostanici popravljao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 05:50