StoryEditorOCM
Dalmacijapresuda u splitu

'Trava' po zlato: mladići iz Solina i Dugog Rata dva će jointa od jedva grama marihuane i nešto duvana platiti 10 tisuća kuna

2. srpnja 2019. - 01:03

Za dva jointa naplatit će se mladićima kod kojih su nađeni kazne od ukupno 10.000 kuna, presude su Prekršajnog suda u Splitu. Jedan je s marihuanom smotanom u cigaretu zatečen u parku u Dugom Ratu, a drugome je nađena dok je bio u prostorijama Prve policijske postaje Split.

U lipnju prošle godine 29-godišnjaka iz Dugog Rata su oko 22 sata s jointom zatekli službenici Policijske postaje Omiš. Odveden je u postaju gdje je izmjerena masa sumnjive smotane cigarete od 0,2 grama te je napravljen MMC International cannabis test kojim je potvrđeno kako se radi o marihuani. Mladić je prijavljen prekršajno zbog posjedovanja opojne droge, a kako otprije ima presude po prekršajima Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zatim Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji te Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prilikom određivanja sankcije sud nije išao ispod najniže od 5.000 kuna.

Druga presuda je protiv 25-godišnjaka iz Solina koji je početkom veljače u 7 sati ujutro završio u Prvoj policijskoj postaji Split. Prilikom pretrage nađen mu je joint mase 0,8 grama u kojem je preliminarnim testom utvrđeno da sadrži marihuanu. Kako je već otprije osuđen zbog posjeda na novčanu kaznu, sud ni njemu nije išao ispod minimuma od 5.000 kuna.

Obojici pušača je ponuđeno da plate u roku od mjesec dana od pravomoćnosti presude dvije trećine kazne svaki što iznosi 3.333,33 kune te će im ostatak iznosa biti oprošten. Kako se gram marihuane kupuje po cijeni od 50 do 100 kuna, a u oba jointa zajedno s duhanom i filterom jedva ima jedan gram mase, ovo će im ispast najskuplja "trava" ikad. Ipak, s obzirom da je najviša prekršajna kazna za posjedovanje opojne droge 20.000 kuna, dobro su i prošli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 18:01