StoryEditorOCM
Dalmacijaveliki vikend vodič

Koncerti TBF-a i Cubisma, festivali, radionice u prirodi...: pročitajte gdje se sve ovog vikenda možete zabaviti od Splita do Makarske i na otocima

8. lipnja 2019. - 13:36
sustipan_tbf17-120717.JPG

Konačno je “zavrućilo” i možemo kazati da je dugo očekivano ljeto počelo. Paralelno s dolaskom najtoplijih dana u godini popunjava se kalendar događanja, festivala i koncerata kojih će iz dana u dan biti sve više.

Budući da se nakon kiša i neuobičajeno hladnog svibnja tek krećemo zagrijavati za potpuno drugačiji ritam života, tako su događanja i festivali u kojima možete sudjelovati ovog vikenda,  idealna uvertira u brojne manifestacije koje nas idućih mjeseci očekuju.

Nakon što se na Turskoj kuli početkom svibnja održao “Ego Free” festival, na istoj zelenoj lokaciji sutra možete sudjelovati u “Moment festu”.

Osim “Xstatic” (graffiti) ekipe koja će ocrtavati stolove, mladići i djevojke iz Radio Kampusa će preko dana, od 15 sati, zabavljati posjetitelje pomno biranom glazbenom selekcijom koja će biti dobar soundtrack za organizirane radionice u prirodi – slackline, facepainting, ples na šipci i svili, izrada dreamcatchera, yoga i laštik te “Jute igre” u suradnji s “Jutom spizom”. Za svaku igru pobjednike čekaju nagrade. Glavni dio događanja je kino na otvorenom u suradnji s Festivalom mediteranskog filma Split, a imat ćete priliku pogledati španjolsku komediju "Život je lakši zatvorenih očiju". Nakon filma slijedi glazbeno putovanje od jazza do housea na koje će okupljene voditi DJ Matthew Bee.

U slučaju da ste voljni sjesti u auto i provozati se do Makarske gdje se održava craft festival “Krafting” koji traje od petka do nedjelje, uživat ćete u prekrasnom ambijentu parka fra Jure Radića gdje su se okupili vrhunski hrvatski chefovi, domaći i strani pivari te proizvođači craft ginova.

Glazbeni užitak i dobru atmosferu večeras će zagrijati Cubismo, a sutra TBF. Festivalsku atmosferu upotpunit će i niz društvenih igara isprepletenih tradicijom i dobrom zabavom, a najuspješniji od vas osvojit će i neku od tematskih nagrada.

Za one koji su na Braču, sklopu održavanja WTA Croatia Bol Open-a 2019., osim izvrsnih teniskih mečeva i sportskog spektakla, u Bolu posjetitelje očekuje vrhunski noćni provod. Jedan u nizu je u večeras nakon polufinalnih mečeva kada nastupa svjetski poznata DJ-ica Niki Belucci, a party počinje u 23 sata.

Ako ste skloni u potpunosti drugačijem žanru, večeras na Bolu, susretom klapa debitanata, počinje 53. po redu Festival dalmatinskih klapa u Omišu.Tjedan dana kasnije, 15. lipnja, slijedi večer mješovitih klapa u Blatu na Korčuli, a onda se sva pažnja ljubitelja a cappella pjevanja prebacuje u Omiš, gdje od 28. lipnja do 20. srpnja, kroz četiri vikenda, slijedi deset što natjecateljskih, što revijalnih koncertnih večeri.

U slučaju da ste u Splitu, nije daleko otići do Podstrane, gdje će se povodom proslave zaštitnika sv. Ante i 15. rođendana Jedriličarskog kluba “Podstrana” održati natjecanje u laseru, kajaku i supu. Uz glazbu, dobru spizu i kapljicu vina te mnogo zabave na kopnu i na moru, dobar provod je zajamčen svim natjecateljima, a ništa manje zabavno neće biti niti gledateljima. Svi prisutni gosti i prijatelji kluba mogu probati veslati na dasci i kajaku te jedriti na olimpijskoj jedrilici, a djeca se mogu okušati u jedrenju na optimistu, prvom brodiću svakog jedriličara. Naravno, i ovoga puta će se najbolji nagraditi prigodnim poklonima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 07:30