StoryEditorOCM
Dalmacijaplaža Velika luka u nemilosti, mještani i gosti na mukama

Stanići: sunčaju se uz mreže, a plivaju u fekalijama

Piše PSD.
16. srpnja 2009. - 23:32

Plaža Velika luka u Stanićima, nedaleko od Omiša, zasigurno je jedna od najljepših na ovom dijelu Omiške rivijere, no brojni kupači nemaju WC-a, a noću se na tom dijelu mora prazne septičke jame, pa kupači plivaju u fekalijama.

Da je doista riječ o jednoj od najljepših plaža, mogao se uvjeriti svatko tko je barem jedanput došao do Velike luke, a brojni kupači najbolji su dokaz da je zaista riječ o prirodnoj ljepoti bez greške.

No, pogrešku su, čini se, uspjeli napraviti, tko bi drugi, nego ljudi.

- Na plaži su, kao što vidite, stotine metara ribarskih mreža koje kupače smetaju u sunčanju, i nitko nije nadležan da ih ukloni – priča nam jedan od ogorčenih mještana Marko Prskalo, koji svakodnevno provodi vrijeme na omiljenoj plaži.

Za brojne kupače koji uživaju u Velikoj luci nema niti jednoga WC-a, a niti tuša, pa sad shvaćamo zašto su mještani ogorčeni uvjetima na ovoj prekrasnoj plaži.

 Mještani su se već mnogo puta javljali mjerodavnima kako bi popravili stanje u Velikoj luci, pričaju nam da su čak dolazili i inspektori zbog pražnjenja septičkih jama.

No, kako kažu, ništa se nije maklo s mrtve točke. Ribarske mreže i brodovi nagrđuju ovu prekrasnu plažu, a kupači moraju strahovati hoće li do njih doplivati ostaci iz septičkih jama.

ojdana koharević
foto: joško šupić / cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 21:17