StoryEditorOCM
DalmacijaBRZA REAKCIJA

Ministarstvo odgovorilo na otvoreno pismo majke dvoje učenika: evo što su iz Zagreba poručili roditeljima djece čija je škola zatvorena zbog sigurnosnih nedostatak

Piše PSD
10. veljače 2019. - 17:27

Nakon što je svega tri i pol godine od svečanog otvaranja, zbog sigurnosnih nedostataka i opasnosti za zdravlje i život 300-tinjak djece, zatvorena Osnovna škola "Petar Berislavić" u Okrugu Gornjem na Čiovu, majka dvojice učenika otvorenim pismom obratila se za pomoć ministrici obrazovanja Blaženki Divjak.

Ubrzo joj je stigao i odgovor iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, a prenosimo ga u cijelosti.

Majka učenika s Čiova pisala ministrici Divjak: Tri i pol godine glava se gura u pijesak, nama su SMS-om poslali poruku da se nova škola zatvara zbog opasnosti za djecu!?

- Prije svega zahvaljujem na kratkom upoznavanju sa problemima u O.Š Petar Berislavić, Okrug Gornji, iz kuta vas roditelja učenika te škole, što će nam svakako pomoći u rješavanju nastale situacije.

U trenutku kada smo dobili vijest o privremenom zatvaranju P.Š Okrug Gornji, kontaktirali smo osnivača, te ravnateljicu škole koji su nas upoznali sa nastalim problemom. MZO će svojim aktivnostima svakako pomoći u što bržem rješavanju, t.j otklanjanju nastale štete, kojom je ugrožena sigurnost učenika i radnikaškole.

Ne želeći se uplitati u lokalne nesuglasice, tražimo od svih koji su odgovorni da osiguraju u što kraćem roku siguran boravak učenika i radnika škole u zgradi koja mora osiguravati te standarde. Drago mi je , i u tome imate našu potporu da kao roditelji želite prije svega sigurnost , a onda i kvalitetnije obrazovanje i odgoj svoje djece.

Dnevno smo u kontaktu sa osnivačem i ravnateljicom škole, te smo im na raspolaganju za pomoć bilo koje vrste, a sve u interesu Naše djece. Spremni smo, ukoliko je potrebno doći u Okrug Gornji, razgovarati sa osnivačem, ravnateljicom, općinskim načelnikom i vama roditeljima, a sve u cilju bržeg rješavanja problema i što bržeg povratka učenika u  P.Š Okrug Gornji. Još jednom zahvaljujem na pismu, i dalje smo na raspolaganju u interesu djece - stoji u odgovoru Ministarstva kojeg je potpisao Momir Karin, pomoćnik ministrice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 14:37