StoryEditorOCM
Dalmacijanovi odgovor praniću

Ante Sander: HDZ ne konfrontira tunel Ravča-Drvenik s tunelom Kozjak, organizatori prosvjeda manipuliraju

26. siječnja 2019. - 21:55

Predsjednik splitsko-dalmatinskog HDZ-a Ante Sander izjavio je u subotu kako HDZ ne želi konfrontirati tunel Ravča-Drvenik s tunelom Kozjak, jer su oba bitna, a današnji prosvjed u Ravči, u organizaciji lokalnih SDP-a i Mosta, ocijenio je manipulativnim.

"Mi ne želimo konfrontirati tunel s tunelom, svaki nam je bitan", rekao je u subotu navečer Sanader, reagirajući na današnju skupnu konferenciju za novinare gradonačelnik Vrgorca Ante Pranića (Most) i načelnika općina Gradca Matka Burića (SDP) i Jelse (SDP) Nikše Peronja, nakon prosvjeda, kojeg su organizirali na budućoj cesti prema Drveniku, a na kojoj su pozvali predstavnike Vlade RH i Splitsko-dalmatinske županije da utvrde prioritete.

Vrgorački gradonačelnik Pranić poslijepodne je rekao kako nije protiv drugih projekata, ali da je njihov prosvjed u Ravči za razvoj i za povezivanje.

"Kako netko može tako lako najaviti gradnju tunela kroz Kozjak koji nema niti jednog papira, a projekt koji je od Austro Ugarske i koji su već dvaput otvarali visoki dužnosnici, stavlja se na začelje?", upitao je Pranić.

Ustvrdio je da je predsjednik splitsko-dalmatinskog HDZ-a Ante Sanader svojom konferencijom za novinare u Vrgorcu u Ravči samo došao sanirati štetu.

Komentirajući takvo stajalište i današnji prosvjed u organizaciji vrgoračkog gradonačelnika Pranić i načelnika Gradca i Jelse, Burića i Peronje, predsjednik splitsko-dalmatinskog HDZ-a ocijenio je kako je riječ o "najprizemnijoj manipulaciji."

"Na tunelu Ravča-Drvenik rade i Splitsko-dalmatinska županija i Vlada, i to oni znaju. Ali ovakvim manipulacijama žele se postići drugi politički prizemni ciljevi. I zato sam danas došao u Vrgorac kao predsjednik županijskog HDZ-a da skrenem pozornost na te činjenice. Zar mislite da sam treba tražiti dopuštenje od njih, da danas imam pressicu u Vrgorcu kako bi raskrinkao njihove igrokaze", poručio je Ante Sander reagirajući na istup vrgoračkog gradonačelnika i načelnika općina Gradac i Jelsa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 03:29