StoryEditorOCM
Dalmacijadruga faza

Veliki projekt u Dugopolju ide dalje: ulaže se dodatnih 51 milijun kuna, bit će realiziran već za godinu dana

16. siječnja 2019. - 21:40
Izgled buduće zgrade

S prvim danima nove godine započela je i druga faza izgradnje, odnosno opremanje galenskog laboratorija u Dugopolju, što je projekt regionalne ustanove "Ljekarna Splitsko-dalmatinske županije".

- U posao su uvedeni "Tromont" i "Nicro", kao zajednica ponuditelja koji će obaviti izgradnju i opremanje našeg budućeg pogona. Planirano izvođenje radova je oko godinu dana, vrijednosti 51 milijun kuna – zadovoljan je ravnatelj Ante Mihanović, koji je dobivanjem suglasnosti Županijske skupštine u prosincu minule godine i sklopio ugovor o javnoj nabavi sa dvojcem ponuditelja.

Tako će tvrtka "Tromont" d.o.o., sa splitskog Dračevca (vlasnici: Ivan Parčina, Jozo Trogrlić i Ljubomir Artuković) te "Nicro" iz Zagreba (vlasnik Marijan Milaković) obaviti "Izgradnju i opremanje galenskog laboratorija i laboratorija za provjeru kakvoće galenskih pripravaka i identifikaciju ljekovitih tvari".

Građevinski radovi i opremanje dvokatnice u dugopoljskoj zoni Podi investitora će stajati precizno 51.298,889 kuna, odnosno bez PDV-a 40.959.111 kuna. A upravo ponuda manja od 41 milijun kuna je i presudila u odabiru izvođača radova, budući se na natječaj javio i drugi ponuditelj, tvrtka iz Samobora "Klimaoprema" d.o.o., vlasnika Tomislava Rukavine.

No budući da je njihova procjena za vrijednost radova iznosila 43.580,163 kune bez PDV-a, te prelazila osigurana novčana sredstva za gradnju i opremanje u blagajni "Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije", utvrđena je kao neprihvatljiva.

Zato velikih dvojbi u izboru nadzora nije bilo. Pristigla je tek jedna prijava i pokazala se kao valjana, pa će "uslugu glavnog nadzora i stručnog nadzora nad radovima izgradnje i opremanja galenskog laboratorija i laboratorija za provjeru kakvoće galenskih pripravaka i identifikaciju ljekovitih tvari u II fazi" nadgledati splitska tvrtka "Roterm" d.o.o.

Procjena vrijednosti ove usluge bila je 700.000 kuna bez poreza na dodanu vrijednost, a "Roterm" vlasnika: Davora Lučina, Luke i Rodoljuba Vidovića dostavio je ponudu za obavljanje nadzora na 685.750 kuna s PDV-om, odnosno 548.600 bez PDV-a.

Ako sve prođe bez većih problema, za godinu dana, početkom 2020. godine, će tako biti okončana gradnja i opremanje ovog značajnog projekta županijske ljekarničke ustanove, koja pod svojim okriljem broji 41 poslovnicu. Pa samo posjetimo da je kamen temeljac u Dugopolju postavio premijer Andrej Plenković 17. veljače 2017. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 13:42