StoryEditorOCM
Dalmacijaničija briga

Na omiljenoj šetnici uz more ugostitelj ilegalno podiže šank, no nitko ga ne može spriječiti?! Dok štema stijene svi tvrde - to nije u našoj nadležnosti

Piše Ivona Ćirak / Makarska kronika
28. prosinca 2018. - 16:49
stemanje

- O čemu vi, gospođo, govorite?! Štemanje kamena nije naš posao! Kakve to veze ima s Lučkom upravom?! Komunalni redari bi trebali uredovati - odgovorio nam je Ivica Čikotić, pomorski inspektor, na naš upit o prijavi vezanoj za štemanje stijena na poluotoku Sv. Petar.

To je bilo otprilike sve što smo od njega uspjeli doznati, osim što nam je potvrdio kako nikakva prijava nije do njega stigla.

Može li tko zaustaviti gradnju: na licu mjesta bili su i policajci i komunalni redari, alarmirani su i lučki kapetan i inspektor, ali ilegalni kafić ide dalje

Iako i Ministarstvo zaštite okoliša, i Upravni odjel za pomorstvo i turizam SDŽ i Grad Makarska uvjeravaju kako je devastacija stijena na poluotoku ingerencija Lučke uprave, pomorski inspektor tvrdi kako to nije njegova nadležnost. Tu se krug napokon i zatvorio.

Ante Prgomet na čestici na pomorskom dobru i dalje pokazuje namjeru da uredi površinu kako bi na njoj mogao obavljati željenu djelatnost. Čini se da ničiji problem nije to što Prgomet nema suglasnost za korištenje pomorskog dobra i što, kako doznajemo iz Grada, točnije iz Komunalnog redarstva, posljednje dvije godine radi nezakonito.

Prema riječima Siniše Mračevića iz Komunalnog redarstva, Prgometa su triput zatekli u radovima za koje nema odobrenje, a iako je sad "bauštela" privremeno zaustavljena, Prgomet i dalje pokazuje namjeru poravnati teren i urediti ga.

Mračević kaže kako nije u njihovoj nadležnosti sankcioniranje i obustavljanje radova, te da je to posao Lučke uprave. A tamo, rekosmo, tvrde, kako to nije ni njihova briga.

Ni zamjenik gradonačelnika Dražen Nemčić o ovome ne zna puno, uopće, priznaje, nije upućen u problem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 12:25