StoryEditorOCM
Dalmacijaistraga još traje

Novi detalji o pucnjavi u Solinu: 28-godišnjaka nisu propucala 'dvojica na motoru', već se sam ranio dok se u automobilu 'igrao' oružjem?

Piše M. Didić
26. prosinca 2018. - 15:20
zagorska_ocevid-271018 (1)

Dvadeset osmogodišnji A.P. je u utorak, na sam Božić, zatražio liječničku pomoć jer je po njegovoj izjavi ranjen iz vatrenog oružja.

Prva verzija je bila da je do pucnjave došlo u blizini bivšeg Mercatora u Solinu, kada su dvojica njemu nepoznatih mladića koji su bili na motoru zapucali u njega i pogodili ga u noge.

U pucnjavi u Solinu ozlijeđena jedna osoba: na 28-godišnjaka zapucala dvojica na motoru?

Ranjeni mladić nema nikakve veze s krim-miljeom i niti jednu kaznenu prijavu, pa je policajcima odmah bilo čudno zašto bi netko na njega pucao.

Kako je krim-obrada ulazila u zreliju fazu, tako se pojavila sumnja da je mladić možda sam sebe ranio dok je u svom automobilu nespretno rukovao oružjem. No, iz policije nikakvih službenih izjava nema dok se sve ne raščisti i usporede svi mogući parametri u ovoj priči.

Ako je uistinu riječ o ranjavanju od druge osobe, ovo bi bio treći oružani napad u Splitu i okolici u nepunih mjesec dana. Početkom prosinca na Visokoj je u automobilu s metkom u vrat pogođen Marko Bekavac, prošli tjedan u Kaštelima su iz jurećeg automobila zapucali na bivšeg vlasnika kafića i ranili ga u rame.

Oba slučaja su još otvorena i policija nije uspjela naći počinitelje, a vidjet ćemo hoće li se ovaj slučaj pridružiti prethodnima ili je ipak riječ o samoranjavanju.

U policiji kažu da ulažu maksimalne napore, ali da su im obrade ovakvih slučajeva često otežane jer žrtve najčešće ne surađuju s policijom.


 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:15