Dalmacija Split županija

DJELATNIK GODINE

Upoznajte 46-godišnjeg Bračanina Savicu, najboljeg turističkog komunalca: Na posao dolazim u pet sati ujutro i nizašto ga ne bih mijenjao, kao ni svoju metlu!

DJELATNIK GODINE

Na Danima hrvatskog turizma vrijedno priznanje pripalo je Sutivanu, koji je proglašen najboljom autentičnom primorskom destinacijom

Na manifestaciji Dani hrvatskog turizma, održanoj u Hvaru, djelatnikom godine u kategoriji uređenja i održavanja okoliša proglašen je Savica Petojević (46) iz Bola na Braču.

On već jedanaest godina, kao zaposlenik komunalnog društva "Grabov rat", vodi brigu o čistoći, urednosti i zelenim površinama turističkoga Bola. Tu nagradu dodjeljuje Hrvatska turistička zajednica pod nazivom "Čovjek – ključ uspjeha, djelatnik godine".

– Naš Savica najbolje svjedoči da je čovjek ključ uspjeha u turizmu. Njegov entuzijazam i briga o mjestu svima je nama na ponos – kazao je bolski općinski načelnik Tihomir Marinković.

– Uživam u svom poslu i svjestan sam što čistoća i urednost znače za turiste, ali i stanovnike Bola. Ljeti je posla puno više, ali Bol mora biti čist i uredan u svako doba godine i svakoga dana. Ovo priznanje mi u svakom slučaju godi, ali to je priznanje cijeloj našoj ekipi koja se brine o čistoći i urednosti Bola – kazao je nagrađeni Savica Petojević.

Ljeti na posao stiže oko pet sati ujutro, dakle, budi se prije zore, a u zimskom vremenu njegov posao počinje od 7 sati. Najčešće je ljeti na svom vozilu, popularnom "usisivaču", ali obavlja i sve druge poslove s metlom u ruci.

Savica Petojević je puno puta doživio da su se gosti željeli s njime i njegovim vozilom fotografirati, a samozatajni djelatnik godine nikada im nije odbio tu njihovu želju premda ljeti zna biti dana kada ne zna što bi od posla.

– Mi živimo od turizma i moramo biti na usluzi turistima – kaže djelatnik godine, koji poznaje svaki kutak turističkog Bola. I sa svim stanovnicima Bola je u korektnim odnosima i nikada, tvrdi Savica, nije doživio nikakve neugodnosti. Očito je da Boljani znaju cijeniti njegov samoprijegoran i odgovoran rad.

– Mnogi su mi čestitali na ovoj nagradi, što je za mene poticaj više da svoj posao obavljam na najbolji mogući način.

Sa svojim komunalnim vozilom i s metlom u ruci postao je prepoznatljiv znak turističkog Bola.

– Svoj posao ne bih mijenjao ni za jedan drugi – poručio je Savica Petojević.

– Komunalni djelatnik Savica Petojević se, osim izvrsnog rada u održavanju destinacije Bol, diči i iznimnom ljubaznošću i komunikativnošću kako s domaćim ljudima, tako i gostima, i naš Bol ne bi bio to što jest bez njega i na tome smo mu zahvalni.

Također, naši gosti uvijek hvale uređenost mjesta i čistoću, za koju su zaslužni Savica i njegov tim – dodao je Markito Marinković, direktor Ureda bolske Turističke zajednice.

Naslovnica Split županija