StoryEditorOCM
DalmacijaDJELATNIK GODINE

Upoznajte 46-godišnjeg Bračanina Savicu, najboljeg turističkog komunalca: Na posao dolazim u pet sati ujutro i nizašto ga ne bih mijenjao, kao ni svoju metlu!

15. studenog 2018. - 18:42

Na manifestaciji Dani hrvatskog turizma, održanoj u Hvaru, djelatnikom godine u kategoriji uređenja i održavanja okoliša proglašen je Savica Petojević (46) iz Bola na Braču.

On već jedanaest godina, kao zaposlenik komunalnog društva "Grabov rat", vodi brigu o čistoći, urednosti i zelenim površinama turističkoga Bola. Tu nagradu dodjeljuje Hrvatska turistička zajednica pod nazivom "Čovjek – ključ uspjeha, djelatnik godine".

– Naš Savica najbolje svjedoči da je čovjek ključ uspjeha u turizmu. Njegov entuzijazam i briga o mjestu svima je nama na ponos – kazao je bolski općinski načelnik Tihomir Marinković.

– Uživam u svom poslu i svjestan sam što čistoća i urednost znače za turiste, ali i stanovnike Bola. Ljeti je posla puno više, ali Bol mora biti čist i uredan u svako doba godine i svakoga dana. Ovo priznanje mi u svakom slučaju godi, ali to je priznanje cijeloj našoj ekipi koja se brine o čistoći i urednosti Bola – kazao je nagrađeni Savica Petojević.

Ljeti na posao stiže oko pet sati ujutro, dakle, budi se prije zore, a u zimskom vremenu njegov posao počinje od 7 sati. Najčešće je ljeti na svom vozilu, popularnom "usisivaču", ali obavlja i sve druge poslove s metlom u ruci.

Savica Petojević je puno puta doživio da su se gosti željeli s njime i njegovim vozilom fotografirati, a samozatajni djelatnik godine nikada im nije odbio tu njihovu želju premda ljeti zna biti dana kada ne zna što bi od posla.

– Mi živimo od turizma i moramo biti na usluzi turistima – kaže djelatnik godine, koji poznaje svaki kutak turističkog Bola. I sa svim stanovnicima Bola je u korektnim odnosima i nikada, tvrdi Savica, nije doživio nikakve neugodnosti. Očito je da Boljani znaju cijeniti njegov samoprijegoran i odgovoran rad.

– Mnogi su mi čestitali na ovoj nagradi, što je za mene poticaj više da svoj posao obavljam na najbolji mogući način.

Sa svojim komunalnim vozilom i s metlom u ruci postao je prepoznatljiv znak turističkog Bola.

– Svoj posao ne bih mijenjao ni za jedan drugi – poručio je Savica Petojević.

– Komunalni djelatnik Savica Petojević se, osim izvrsnog rada u održavanju destinacije Bol, diči i iznimnom ljubaznošću i komunikativnošću kako s domaćim ljudima, tako i gostima, i naš Bol ne bi bio to što jest bez njega i na tome smo mu zahvalni.

Također, naši gosti uvijek hvale uređenost mjesta i čistoću, za koju su zaslužni Savica i njegov tim – dodao je Markito Marinković, direktor Ureda bolske Turističke zajednice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 14:41