StoryEditorOCM
Dalmacijaružno ljetno iskustvo

Ruskinja s Hvara ponijela modrice: Očito su uživali u tome što rade. Zašto mi se policija ni nakon četiri mjeseca nije javila?

8. studenog 2018. - 08:58
Natalija Abramova

Hematomi na obje nadlaktice bit će uspomena koju je Natalia Abramova (37), britanska državljanka s prebivalištem u Moskvi, ponijela sa sobom iz Hrvatske prošlog ljeta.

Dodatnom ogorčenju nakon upropaštenog ljetovanja pridonijela je činjenica da je do danas nitko nije nazvao kako bi doznala što se napravilo nakon njezine prijave da su je zaštitari nasilno izveli iz "Carpe Diema", beach kluba u uvali Stipanska na otočiću Marinkovac, jednom od Paklinskih otoka.

- Išla sam u srpnju na Ultra festival i rezervirala sam VIP kartu za zbivanja na Hvaru s kojom sam imala pravo ući na after party u klubu "Carpe diem". Oko 2 sata, dok sam snimala video pozornice, jedan od zaštitara me počeo gurati i govoriti da ne smijem snimati stolove i goste. Odgovorila sam da snimam binu, DJ-a i plesače te sam ponovno počela snimati, a zaštitar me onda gurnuo. Kazala sam mu: “Ne diraj me!” Tada me počeo vući kroz klub te su me on i još dvojica njegovih kolega brutalno vodili sve do izlaza iz kluba. Očito su uživali u tome što rade, optužili su me da sam agresivna i da sam očito nešto uzela. Kada sam im kazala kako me ozljeđuju, odgovorili su mi da sam prava princeza. Prisilno su me ukrcali na taksibrod do Hvara u koji su me ugurali dva zaštitara i vozač broda. U Hvaru sam otišla u policijsku postaju, gdje su me ismijali te sam sutradan otišla na policiju i na Hitnu pomoć u Splitu – prepričala nam je turistkinja koja nam je poslala i potvrdu Prve policijske postaje Split o njezinoj prijavi te nalaz s Hitne pomoći.

View this post on Instagram

For this video (beginning of story in Russian is in a previous post) today I've been kicked from a nightclub where Ultra Europe Festival @ultraeurope afterparty took place. Two bouncers brutally led me all the way out to the entrance (I now have bruises on my both arms). They were clearly enjoying what they were doing, accusing ME of being aggressive and that I "took something". When I said that they were hurting me one of them replied: "You're a princess". The hostess was just standing there, pretending that nothing happened. Then I've been brutally forced on a boat which was going to Hvar - pushed by both a security man and a boat driver. I've read reviews on Tripadvisor and got shocked: this behaviour has been going on for years. Two years ago they already were using aggressive physical force to women, and even beating them in a face. I send my special ??? "hello" to a police station at Hvar. A policeman was practically laughing at my face saying (and I quote): "The door is there". So police does nothing about the criminal activity of locals harming their guests (and this is a EU country?)... The festival was beautiful ? But you, management of this "wonderful" place @carpediembeach, spoiled its last day. You do not deserve to host such events - you ugly, shitty degenerates ??? My bruises will heal, and you will die as assholes. #hospitality #criminals #police #assholes #degenerates #lawlessness #UltraEurope #UltraEuropeFestival

A post shared by ?♋ Natalya ♋? (@natulya_mw) on

U policijskoj potvrdi navedeno je kako je prijavila incident u klubu "Carpe diem" iz kojega je nasilno izvedena te je zadobila hematome na nadlakticama. Na Hitnoj pomoći je pregledana u roku kraćem od 24 sata od događaja pa je utvrđeno da ima svježe hematome na obje nadlaktice.

Kako su joj u splitskoj policiji obećali istražiti slučaj, a nitko joj je nije javio ni nakon četiri mjeseca, Natalia se obratila našoj redakciji, smatrajući da je njezina prijava očito zanemarena. Ogorčeno je sve prijavila i britanskom konzulatu i uredu predsjednice, kazala je.

Međutim, u međuvremenu neslužbeno saznajemo kako turistkinja nije uopće ušla u "dežuranu" postaje na Hvaru te noći jer postoji videonadzor koji bilježi sve posjetitelje.

Upravo zbog toga što je tog dana bila Ultra Europe Hvar, na otoku je bila hrpa policajaca kako domaćih, tako i kolega im iz Splita pa postoji mogućnost da je kojemu od njih ispričala događaj. Inače, lokalna policija navikla je da partijaneri takvih večeri budu pod utjecajem alkohola i opijata te često sve prijavljuju tek nakon povratka u Split kada dođu sebi.

Događaj je Natalia opisala i na svom Instagram profilu te su u jednom komentaru reagirali iz "Carpe diema" napisavši:

- Svaka priča ima dvije strane. Žao nam je što ste na ovakan način shvatili situaciju. Lijep pozdrav!

Od glasnogovornice Županijskog državnog odvjetništva u Splitu saznali smo da Općinsko državno odvjetništvo nije od policije primilo obavijest o incidentu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 01:10