StoryEditorOCM
Dalmacijatajna uspjeha

Tako blizu Splitu nalazi se najbolje malo misto na Jadranu: ovdje nema nasilne apartmanizacije, a turizam cvjeta. Sretni su i domaći i gosti

Piše PSD
7. studenog 2018. - 00:11
sutivan_panorama7-051017

Sutivan na Braču proglašen je najboljom autentičnom primorskom destinacijom na ovogodišnjim Danima turizma. U obrazloženju stoji da je brački turistički biser sinergijom javnog i privatnog, očuvanjem kulturnog naslijeđa, kvalitetnim smještajem i sportsko-rekreacijskim sadržajima zaslužio titulu najboljega "malog mista" na Jadranu, a HRT otkriva tajnu uspjeha ovog malog dalmatinskog mjesta.

Čim su otišli posezonski gosti, u Sutivanu, najboljem malom mistu na Jadranu, počelo se kopati. Obnavlja se lukobran, gradi luka. Novac ulaže lučka uprava splitsko-dalmatinska i investicija je višemilijunska, kreće se oko 3 milijuna kuna.

Dolazaka je ove godine bilo sedam posto više, noćenja tri posto. Intezivno se radi na produljenju pred i posezone, najviše sportskim sadržajima, cikloturizmom.

 

U Sutivanu nemaju problema s radnom snagom. Za zaposlene u baštinskom hotelu s 5 zvjezdica, jedinom na Braču, samo najbolje. Iako se u mjestu grade vile i bazeni, mještani kažu da nema nasilne apartmanizacije.

"Nema masovnog turizma. Uz baštinski hotel tu je i Općinsko vijeće koje je ograničilo apartmanizaciju u prostornom planovima i strogo određuje izgradnju objekata - tako da se ide ciljano na kvalitetu", kaže direktorica TZ-a Sutivan Tončica Tonšić. 

Prema planovima, jedino što će se graditi je još jedan hotel s 5 zvjezdica između Sutivana i Milne, navodno 'all inclusive' i s većim brojem kreveta, no svojom ponudom i strukturom gostiju neće negativno utjecati na dušu najboljeg malog mista na Jadranu, piše HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 03:38