StoryEditorOCM
DalmacijaOpasna nastamba

Ispod lavande pronašao osinjak na deset katova: Danima sam se borio s tisućama velikih osa...

6. studenog 2018. - 17:45
neven_curin_jelsa-011118

Umirovljenik Neven Ćurin (71) iz Gdinja na otoku Hvaru ovih je dana na svom poljoprivrednom imanju, među odbačenim stručjem od lavande, naišao na nesvakidašnji prizor. Spazio je da iz biljnog otpada masovno izlaze ose, a kada ga je malo raskopao, ugledao je osinjak od čak deset katova, što prije nikad u životu nije vidio.

- Navedena lokacija nalazi se samo oko 400 metara od Dugog Dolca, a tek 50-ak metara od državne ceste Sućuraj - Hvar. Ja sam zapravo namjeravao prevrnuti stručje i prikupiti nešto gnojiva za vrt, međutim, kada sam vidio toliki osinjak, zaključio sam da ipak radi svoje osobne sigurnosti moram nešto učiniti da bih ga odatle maknuo. Dva dana sam se borio s nekoliko tisuća velikih osa i sada ih tamo više nema, a na svu sreću tijekom moje intervencije samo su me četiri ugrizle - govori Neven.

Međutim, hrabrost ovog čovjeka ne bi bila zapažena da prazan osinjak nije donio u selo i pokazao ga svojim sumještanima, da vide koliko je osa u njemu obitavalo. Svi su bili začuđeni, jer su i oni prije nailazili na osinjake, ali znatno manje.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 03:00