StoryEditorOCM
Dalmacijahotel više kategorije

Vlada donijela odluku o prodaji Češke vile na Visu: očekuje se investicija od oko 100 milijuna kuna

11. listopada 2018. - 14:59

Vlada je na sjednici u četvrtak odlučila putem javnog natječaja prodati tzv. Češku vilu na otoku Visu, za što će početna cijena biti 32,1 milijun kuna, a ministar državne imovine Goran Marić nada se da će biti zainteresiranih kupaca te procjenjuje da bi investicija u hotel više kategorije mogla biti oko sto milijuna kuna.

Sukladno odluci Vlade, tzv. Češka vila, a riječ je o vojarni bivše JNA, prodavala bi se javnim natječajem po početnoj cijeni od 32,1 milijun kuna, što je jednako vrijednosti te nekretnine procijenjenoj po ovlaštenom procjenitelju. 

Češka se vila prodaje po cijeni od 30-ak milijuna kuna, ali će investicija sigurno biti i do sto milijuna kuna, izjavio je novinarima nakon sjednice Vlade ministar državne imovine, potvrđujući da se očekuje da na toj nekretnini bude hotel više kategorije. 

Podsjetio je kako je prostornim planom točno predviđeno što i pod kojim uvjetima treba biti izgrađeno te da će kupac morati izgraditi ono što je predviđeno.

Naime, prostornim i urbanističkim planom predviđena je izgradnja turističko-ugostiteljskih sadržaja, a to bi bila obveza kupaca i prema predviđenom javnom natječaju. 

Taj natječaj predviđa i da zainteresirani svoje ponude za Češku vilu daju do 30. studenoga. Bit će izabrana ponuda s najvišom ponuđenom kupoprodajnom cijenom te koja će prihvatiti posebni uvjet izgradnje i stavljanja u funkciju turističko-ugostiteljske namjene u skladu s urbanističkim planom uređenja Češke vile u roku od 36 mjeseci od dana sklapanja ugovora o kupoprodaji.

Po riječima ministra Marića, u idealnim bi uvjetima gradnja hotela mogla početi za godinu i pol dana. 

Ministar državne imovine je također podsjetio da će ovo biti drugi natječaj za Češku vilu, ali je prvi natječaj bio za pravo građenja, dok se sada vila prvi put pokušava prodati.

"Prvi se put ide po procijenjenoj vrijednosti i nadam se da će biti ponuda", rekao je Marić. 

Nada se da će biti zainteresiranih iako je riječ o otoku i iako se, dodaje, "vrlo često događa da procjenitelji precjenjuju vrijednost". 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 12:37