StoryEditorOCM
DalmacijaKAKAV INTENZITET

Pogledajte koji šušur vlada u Hvaru, a kako i ne bi bio: znate li da se u njemu sad živi kao da je na kopnu? Razlozi će vas fascinirati...

20. srpnja 2018. - 21:32

Koliko manjih mjesta i sela Dalmatinske zagore ili područja zabiokovlja već otkad nema ni željezničke ni autobusne povezanosti s većim gradom ili centrom. U tim se mjestima godinama, nažalost, živi "kao zimi na otoku". Odsječeno od svijeta, ukoliko se ne posjeduje vlastiti automobil.

Naravno da u takvim mjestima većinom živi stanovništvo starije dobi, koje ni ne upravlja vozilima. Pa ako su se i rodili kao Vlaji, umrijet će kao Boduli...

Ali zato, ako ste bodul koji živi na Hvaru, uživate sve blagodati života na kopnu i instantne povezanosti sa svime. Za Hvar, vjerovali ili ne, svakodnevno vozi 14 katamaranskih linija, uz koje gosti i domaći mogu koristiti i sedam trajektnih linija iz Sarog Grada. Dvadeset i jedna linija prema Splitu! E to je fascinantno.

"Ispada da je Hvar grad na kopnu!" - smije se fotoreporter Feđa Klarić koji nam je, uz kolegu Antu Čizmića, snimljenim prizorima dočarao šušur koji vlada i na brodovima i u samom gradu.




Kako čitavu ovu godinu Hvar slavi 150 godina organiziranog turizma, gradonačelnik Hvara Riki Novak ne krije zadovoljstvo što je ovo najbolja povezanost njegova grada u povijesti sa kopnom.




Zato posade brodova padaju s nogu. Ali i njima je drago. Neka posla...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 00:24