StoryEditorOCM
Dalmacijadva milijuna kuna

Splitsko-dalmatinska županija iznajmljivačima dijeli novce za uređenje smještaja u kućanstvu i kućama za odmor u Zagori

13. srpnja 2018. - 19:22
radunica_apartmani6-040217

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban potpisao je danas ugovore s  88 pružatelja smještaja u kućanstvima u sklopu programa podizanja kvalitete turističke ponude na području te županije za 2018. godinu vrijedne dva milijuna kuna.

Pružatelji smještaja tako su nepovratno dobili novac iz proračuna Splitsko-dalmatinske županije u sklopu dviju mjera - podizanja kvalitetete postojećih objekata u kućanstvu i poticanja kategoriziranja većeg broja novih objekata u kućanstvu, kategorije "kuća za odmor" u zaleđu Splitsko-dalmatinske županije.

 Za prvu mjeru, u kojoj se može dobiti najviše 30 tisuća kuna, prijavilo se 57 zainteresiranih, a za drugu mjeru 33 prijavljenih dobit će maksimalnu potporu od 75 tisuća kuna.

"Moje geslo je da se županija mora otvoriti svakom građaninu, bilo kroz studentske, učeničke ili rodiljne potpore, OPG-ove i energetsku obnovu, ali svakom građaninu treba biti dostupna jer je to javni novac županije. Uostalom, ništa im se ne poklanja jer je to njihov novac. S obzirom na transparentnost i apsolutnu otvorenost natječaja, imamo jako veliki broj prijavljenih, no s obzirom na to da smo iz proračuna za te dvije mjere izdvojili dva milijuna kuna, dio ih je ostao ispod crte. Za njih ćemo 300 tisuća kuna namaknuti iz jesenskog rebalansa proračuna", rekao je župan Boban.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 15:46