StoryEditorOCM
Dalmacijazastrašujući čuvar

U svakom normalnom svitu isprid kuće stoji kakav lipi ćuko, ali u Imotskom to nije pravilo... Nećete vjerovati kakvog je opasnog ljubimca 'udomio' ovaj Imoćanin

Piše PSD
12. lipnja 2018. - 15:11
poskok9-100712-1

'U svakom normalnom svitu isprid kuće stoji kakav lipi ćuko koji čuva obiteljsko dobro, al mudri Imoćani su se sitili da umisto ćuke stave poskoka', piše uz fotografiju neobičnog prizora objavljenu na Facebook stranici Imotski crnjaci.

Da je nepoznati Imoćanin vrlo ozbiljno shvatio ovo 'udomljenje' poskoka , govore i činjenice da je zmiji napravio i 'kućicu' prikladnog oblika, a poput pravog ćuke ima i svoju posudu s vodom.



Ono što nam se nikako ne sviđa na ovoj fotografiji je konopac kojim je zmija privezana, a sasvim smo sigurni da se nesretna zmija, navikla na slobodu, ne osjeća najugodnije u ovoj situaciji, baš kao ni što nijedan ćuko nije sretan kada mu se sloboda kretanja ograniči lancem.

Povrh svega, poskok je zaštićena zmija te se nadamo da je cijeli ovaj prizor izrežiran samo za potrebe fotografije te da je zmija nastavila svoj život negdje u prirodi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 16:54