StoryEditorOCM
Dalmacijanisu ga mogli spasiti

Mosor zavijen u crno, velika tuga u Žrnovnici: Damir Mihanović bio je iskusni planinar, i sam je sudjelovao u brojnim akcijama HGSS-a, no u planini je i život ostavio

10. lipnja 2018. - 21:21
markovic1

Tužna obavijest Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) kako nisu uspjeli spasiti iskusnog planinara Damira Mihanovića, bez obzira na dvije organizirane ekipe, jednu helikoptersku i drugu zemaljsku, koje su se istovremeno uputile prema unesrećeniku, zavila je Mosor u crno.

Iako je helikopter sletio već pola sata nakon dojave, usprkos reanimaciji i transportu u KBC Split, nesretnom 53-godišnjem planinaru nije bilo pomoći. Umro je od posljedica srčanog udara i, nažalost, u posljednjih nekoliko mjeseci ovo je druga tragedija takve vrste na Mosoru.

Nova tragedija na Mosoru: GSS-ovci u jutarnjim satima hitnom akcijom spašavali planinara, ali nije mu bilo pomoći

Damir Mihanović (na fotografiji lijevo) je bio aktivni član svih planinarskih sekcija, od speleologa, alpinizma do markacijske sekcije.

Sudjelovao je u brojnim akcijama HGSS-a, bio je koordinator Lugarnice na Mosoru i dobrovoljni vatrogasac u DVD-a Žrnovnica, gdje i dobio razna priznanja te kako kažu prijatelji, najmilije mu je zlatna plaketa i plamenici za humanitaran rad.

Oko vrata mu je Hrvatski planinarski savez objesio brončanu medalju, a u konačnici, državi je služio i kao hrvatski branitelj u Domovinskom ratu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:21