StoryEditorOCM
Dalmacijakontrola prometa

Splitska policija na ulicama: u samo pet sati sankcionirali više od 160 neodgovornih vozača, dvojica Zagrepčana uhvaćena na autocesti zbog sulude jurnjave

Piše PSD
18. svibnja 2018. - 12:52

Jučer je na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske od 15 do 20 sati provedena preventivno represivna akcija u prometu usmjerena na prekršaje vozača koji su u uzročno-posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća s najtežim posljedicama.

Tijekom akcije utvrđena su 162 prekršaja od kojih izdvajamo: brzina - 63, nekorištenje sigurnosnog pojasa - 34, mobitel - 14, zaštitna kaciga - 5 te pretjecanje i obilaženje - 4.

Zanimljivo je bilo na autocesti A1, gdje su zatečena u prometu dva vozača osobnih vozila zbog izrazitog prekoračenja brzine:  vozač vozila "Audi" zagrebačkih registarskih oznaka kojem je izmjerena brzina od 232 km/h te vozač vozila „BMW" zagrebačkih registarskih oznaka kojem je izmjerena brzina 231 km/h. Oba vozača su sankcionirana novčanom kaznom uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja „B" kategorijom. Podsjećamo da je ograničenje brzine na autocesti 130 km/h.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:37