Dalmacija Split županija

pola stoljeća čekanja

Konačno spojen novi Čiovski most! Montiran je i posljednji dio čelične konstrukcije, sredinom srpnja trebao bi biti otvoren za promet

 pola stoljeća čekanja

Novi čiovski most danas je napokon spojen. Posljednji segment čeličnog dijela objekta dopremljen je iz splitskog škvera i postavljen na svoje mjesto.

Nakon punih pola stoljeća čekanja otok Čiovo tako bio ovoga ljeta napokon trebao biti kvalitetnije biti spojen s kopnom, a time bi se konačno riješio veći dio problema s kilometarskim gužvama na oba prilaza sada već starom mostu koje su gušile i Trogir i otok.Tijekom nedavnog boravka na gradilištu ministar prometa Oleg Butković ponovno je ustvrdio da će most biti pušten u promet sredinom srpnja pa se nadamo da će se te optimistične najave i ostvariti na radost svih vozača i građana koji su, posebice tijekom posljednja dva desetljeća, gubili živce u gužvama.

Podsjetimo, ponekad je za prelazak relacije od kilometra-dva bilo potrebni i po dva sata, što je ugrožavalo normalno odvijanje života, ali i turističke sezone.

Naslovnica Split županija