Dalmacija Split županija

oganj uz magistralu

Počela je sezona požara, gorjelo kod Omiša: pogledajte fotografije žestoke borbe gasitelja s vatrom

oganj uz magistralu

20:44 - Požar koji je u četvrtak kasno poslijepodne buknuo na području Male luke, istočno od Omiša, stavljen je večeras pod nadzor, a na požarištu će cijelu noć biti vatrogasci, izvijestio je zapovjednik omiškoga DVD-a Višeslav Pešić.

"U jednom trenutku vatrena se stihija bila približila kućama, ali vatrogasci su je uz pomoć kanadera uspjeli zaustaviti i spriječi njezin prodor prema stambenim objektima", rekao je Pešić za Hinu.

Po njegovim riječima, nakon što su požar stavili pod nadzor, vatrogasci su nastavili sanirati požarište na kojem će ostati cijelu noć.

Iz DVD Omiš rečeno nam je da će na terenu ostati dežurati vatrogasci iz Kučića, Gata i Omiša koji će natapati teren do jutra. Prema procjenama opožareno je oko 800 puta 400 metara na području Male Luke.

19:29 - Požar na području Male luke, nekoliko kilometra istočno od Omiša prema Makarskoj, koji je buknuo u četvrtak kasno popodne, gasi 100 vatrogasaca, a iz zraka im pomaže kanader, doznaje se od zapovjednika omiškoga DVD-a Višeslava Pešića.

"Požar je zahvatio područje u dužini oko 500 metara i širine oko 300 metra blizu prometnice Omiš - Lokva, koja je zatvorena za promet kako bi se omogućilo kretanje vatrogasnim vozilima angažiranim na njegovu gašenju", rekao je Pešić za Hinu.

Istaknuo je kako najviše teškoća u gašenju požara stvara vjetar, koji razbuktava vatru i nosi je u različitim smjerovima.

"Vjerujemo kako tijekom noći ipak neće biti većih problema s ovim požarom", rekao je Pešić.

 Kuće zasad nisu ugrožene.

 

18:27 - Oko 16.20 sati u četvrtak izbio je požar suhog raslinja u Maloj Luci u Nemiri kraj Omiša.

Po dojavi na teren su izašli vatrogasci iz DVD-ova Omiš, Dugi Rat, Makarska, Baška Voda, Podstrana, Žrnovnica, Kučiće i Gata, a u pomoć su krenule i zračne snage kanader i airtraktor. 

Nakon dva sata požar je stavljen pod kontrolu i brzo saniran, doznajemo od vatrogasaca na terenu. Zbog požara je bila i zatvorena magistrala u Stanićima.

Vatrogasci će ostati na terenu vjerojatno cijelu noć, a jedini problem mogao bi stvoriti vjetar, u slučaju da promijeni smjer.

Naslovnica Split županija