StoryEditorOCM
Dalmacija'prisilili su me'

Konačno srušen dugopoljski 'čardak', vlasnik sam doveo bagere, sve prenosio na Facebooku: 'Namjestili su mi! Ovo je u režiji lopovskog HDZ-a!'

17. travnja 2018. - 16:44
cardak00

Dugopoljski 'čardak', nakon dvije odgode, u utorak je djelomično spušten na zemlju.

Počeo ga je rušiti sam vlasnik, Ivica Radošević, i to nakon još jedne povuci-potegni situacije. U istom danu u Dragama su se pojavila dva bagera.

Jedan je angažirao sam Radošević, drugi Građevinska inspekcija, vidjevši da se bliži kraju 4-dnevni rok koji su dali, a da još nije pala ni jedna cigla s nadaleko poznatog objekta. S inspektorima su ponovno stigle i jake policijske snage.

Kreće nova akcija rušenja bespravne gradnje u Splitu i okolici: na red došli dugopoljski 'čardak' i poznati splitski kafić

Odgođeno najavljeno rušenje bizarne građevine u Dugopolju: 'Nadam se da je neće sravniti sa zemljom...'



 
Vlasnik bizarne građevine u Dugopolju pobjesnio kada je ugledao bagere, njegov kolega HSP-ovac ogorčen: Zašto ne ruše kafić HDZ-ovca na Žnjanu?!​

Ipak ništa od rušenja dugopoljskog 'čardaka', Ministarstvo opet zaustavilo bagere i dalo investitoru novi rok da sam sruši bizarnu građevinu

Iako je u međuvremenu Radošević preko svog odvjetnika podnio prijedlog Upravnom sudu u Splitu za prijevremenu mjeru zabrane rušenja pod objašnjenjem da mu još nije odgovorenu na zahtjeva za legalizaciju kuće na dvije i pol etaže, na koncu je procijenio da mu se s rogatim ne isplati bosti.

Sve je uživo prenosio na svom Facebooku, a onda u komentarima ispod video snimki napisao: 'Ovo je sve u režiji lopovskog HDZ-a'.

- Nismo svi jednaki pred zakonom RH. A pred licem Božjim pogotovo - ustvrdio je.



- Ako mi oni budu rušili, cijena će biti nekih 400 tisuća kuna. Nisam ja to isisao iz glave, nego su mi iskalkulirali sami inspektori. Ljudi su po pritiskom, to se vidi na njihovim licima, pogotovo nakon što ih je na terenu početkom tjedna obišao resorni ministar Predrag Štromar.

Ja njima ništa ne zamjeram, ali zamjeram državi jer nije u istoj mjeri pravna za sve. Čak sam bio ponudio da plaćam 6 tisuća kuna mjesečno, sve dok se ne odluči imam li pravo na legalizaciju ili nemam. Što ako sutra kažu da imam, a objekt sravnjen?! Ovdje uokolo imame na desetke istih objekata, a samo se meni ruši - jadikovao je Radošević.

Ni sam ne zna koliko će mu trebati za srušiti kuću. Svakako bit će to više od četiri dana, koliko mu prošli četvrtak dala država. Ona, pak, svoj bager nije povukla, već stoji spreman ako Radošević i njegova četiri radnika uspore ili zastanu.

- Ja brže ne mogu, da me ubiju - veli Radošević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 21:14