StoryEditorOCM
DalmacijaPUKAO POSAO

Hvarani strahuju: Hoće li radovi u portu ugroziti i drugu sezonu?!

16. ožujka 2018. - 21:24

Županijska lučka uprava sporazumno je sa splitskom tvrtkom "Pomgrad inženjering" raskinula ugovor o dogradnji operativne obale u hvarskoj luci, tako da bi oko 20. ožujka radove trebao preuzeti i do sredine svibnja dovršiti novi izvođač.

Po naputku Konzervatorskog odjela u Splitu promijenjena je već odabrana vrsta kamena za novu rivu, pa i način njegove obrade, što je u konačnici prouzročilo veće troškove. U županijskoj ustanovi tvrde da je zbog toga bilo nužno ponoviti natječaj, a "Pomgradova" ponuda je izlazila iz predviđenih financijskih gabarita, što je rezultiralo raskidom posla.

Hvarani su još prošlog ljeta protestirali što se dogradnja operativne obale u njihovoj luci obavljala i tijekom ljetnih mjeseci. Budući da je nadolazeća turistička sezona praktično na pragu, građani su zabrinuti hoće li projekt biti dovršen na vrijeme, pa su se lokalni čelnici sastali s Domagojem Maroevićem, ravnateljem Županijske lučke uprave.

- U međuvremenu smo, sukladno zakonu, proveli pregovarački postupak i odabrali novog izvođača radova. Naravno, sada teče rok za moguće žalbe, no očekujemo da će uvođenje u posao uslijediti oko 20. ožujka, a da će radovi čija je vrijednost 2,8 milijuna kuna biti dovršeni do sredine svibnja - kaže ravnatelj Maroević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 00:29