StoryEditorOCM
Dalmacijanastavljeno suđenje

Škaričićevi suradnici svjedočili o anketama u Omišu

14. ožujka 2018. - 18:46
Ivan Škaričić

U nastavku suđenja Ivanu Škaričiću na Županijskom sudu u Splitu u srijedu su saslušana tri svjedoka: Mijo Mimica, Neven Mimica i Siniša Mitrović.

Optužnica USKOK-a tereti Škaričića da je kao gradonačelnik Omiša, u razdoblju od 10. srpnja 2008. godine do 12. ožujka 2013. godine, s tvrtkom "Modus" d.o.o. zaključio dva ugovora o istraživanju javnog mišljenja, iako je bio svjestan da Gradu Omišu takva istraživanja nisu bila potrebna.

Tako je Grad Omiš na osnovi ugovora iz srpnja 2008. godine platio navedenoj tvrtki na temelju dvaju računa, zatim po ugovoru iz ožujka 2009. godine po još tri računa. Zatim su isplaćeni računi: iz travnja 2009. godine, račun od 31. siječnja 2013. godine, te račun iz ožujka iste godine, tako da se ukupna šteta cijeni na više od 80.000 kuna.

USKOK smatra kako je sporno što je u sadržaju anketa bilo i pitanja o tome za koga bi građani glasali te pitanja vezana uz tadašnjega gradonačelnika Škaričića. Radilo se o dvjema anketama koje su nosile naziv "Pobjednička strategija za lokalnu samoupravu", a provedene su neposredno pred izbore 2009. i 2012. godine.

Mijo Mimica bio je od 2005. do 2013. godine zamjenik gradonačelnika zadužen za komunalu Grada Omiša, a poznato mu je kako su se provodile ankete u tom razdoblju.

Neven Mimica kazao je kako je u vrijeme dva gradonačelnička mandata Ivana Škaričića bio aktivan u upravljanju Grada Omiša, tako da je u prvom mandatu bio neprofesionalni član poglavarstva zadužen za komunalu, a u drugom gradski vijećnik te predsjednik odbora za urbanizam. Istaknuo je kako su im rezultati drugog dijela ankete po pitanju komunale i urbanizma bili vrlo važni.

Treći svjedok Siniša Mitrović radio je u tvrtki "Modus", koja je provodila ankete.

Suđenje se nastavlja u svibnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:06