StoryEditorOCM
Dalmacijaspas u zadnji čas

Pogledajte ekskluzivni video noćnog spašavanja promrzlih žena iz napuštene sinjske vojarne: 'Sretne smo, bila sam bankarica, a onda me snašla ova sudbina...'

Piše S. J. T.
26. veljače 2018. - 16:59

Dvije beskućnice koje su sinoć spašene iz sinjske vojarne se trenutno nalaze u prostorijama sinjskog Crvenog križa, a ne u stacionaru sinjskog Doma zdravlja. Naime, kako u stacionar nisu mogle povesti psa odustale su, pa im je utočište ponuđeno u prostorijama Crvenog križa, što su one i prihvatile.

Danas su nakratko vratile u oronulu vojarnu kako bi pokupile ostatak osobnih stvari, ali su se, kako nam kaže sinjska gradonačelnica Kristina Križanac, ponovno vratile u privremeno utočište.

- Jesam sretna sam, konačno da nam se pomogne. Trideset godina sam radila u banci i nikako stan u Sinju nismo mogle naći jer imamo psa - rekla nam je starija gospođa koja nije dalje objašnjavala kako je postala beskućnica. 

Izjavu nam je dala i sinjska gradonačelnica Kristina Križanac: 

- Mi smo ih u nekoliko navrata pokušavali premjestiti, ali su odbijale svaku pomoć. Sinoć su liječnici ustvrdili da su već pothlađene, pa smo ih nekako nagovorili. Ja sam zajedno sa policijom, liječnicima odlučila ostati s njima, pa makar do jutra, a sve kako bi im spasili život. Strah me i pomisliti što bi s njima bilo da su ostale do jutra. Nakon tekstova u 'Slobodnoj' javili su se i ljudi koji nude smještaj gospođama, vidjet ćemo još kako ćemo im trajnije rješiti stambeno pitanje  -  kaže nam gospođa Križanac koja je u nedjelju navečer satima nagovarala beskućnice da napuste vojarnu koja nema ni struje ni vode, kao ni prozora i vrata, pa su praktički majka i kćer živjele na otvorenome, na temperaturi od -6, dok je osjet hladnoće bio oko -13. 

Nakon što smo o njima objavili tekst Sinjani su im donijeli hranu, potrepštine, deke, a među njima je bio i saborski zastupnik Miro Bulj. 

Iako su mnogi čitatelji pitali detaljne informacije o sinjskim beskućnicama, procjenili smo da im ipak nećemo objaviti identitet, a fotografije i video spašavanja na kojima se vide njihova lica smo 'zamaglili'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:16