StoryEditorOCM
DalmacijaEkskluzivna priča

Drama u Sinju: nakon teksta u 'Slobodnoj' večeras su žene beskućnice iz oronule sinjske vojarne spašene; 'Ovo je bila borba za njihov život'

26. veljače 2018. - 00:33
glavna

Nakon što smo objavili priču o dvije žene, majci i kćeri koje na ovoj hladnoći žive u ruševnoj sinjskoj vojarni, večeras je pokrenuta velika akcija spašavanja kojoj je svjedočila i ekipa ‘Slobodne’. 

Podsjetimo, žene su živjele u zgradi teško oštećenoj od požara na kojoj nema vrata ni prozora, te je prijetilo urušavanje čitavog objekta. 

U vrijeme večerašnjeg spašavanja puhala je jaka bura, temperatura je bila oko -6, a osjet hladnoće je, prema podacima norveškog meteo instituta, bio oko -13. 

Zbog svega toga su i liječnici pretpostavili da im je život u opasnosti, te da možda ne bi izdržale sljedeće dana kada se u Sinju najavljuje i -15 stupnjeva, te osjet hladnoće ispod -20. 

Moramo istaknuti večerašnju požrtvovnost gradonačelnice Sinja Kristine Križanac, policijskih djelatnika  PP Sinj, Hitne pomoći i gradskog Crvenog križa. Svi su oni pregovarali sa ženama koje nisu htjele napustiti vojarnu, ali zdrav razum je ipak prevladao. 

Naime, tvrdile su da ne žele nikome smetati i da se mogu pobrinuti same za sebe. No, na kraju su ipak pristale otići u stacionar sinjskog Doma zdravlja, a što im je na kraju spasilo i život. Malo je vjerojatno da bi preživjele na otvorenom jer zgrada u koju su se smjestili nije imala nikakvu zaštitu, nisu imale struju ni vodu, te, kako smo već napisali, nije bilo prozora i vrata. 

‘Ovo je bila borba za njihov život’, rekao nam je jedan od prisutnih, uz vidno olakšanje kada su žene odlučile prihvatiti pruženu im pomoć. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 16:19