StoryEditorOCM
Dalmacijaproblemi na cestama

Zbog prometne nesreće u tunelu Mihovilovići prekinut promet na brzoj cesti Solin-Klis; Kamioni i dalje ne mogu u Dalmaciju

Piše H
25. veljače 2018. - 17:21
solin_klis2-141214.JPG

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na brzoj cesti Solin-Klis u tunelu Mihovilovići u smjeru Splita, a zbog zimskih uvjeta i olujnog vjetra trenutno nema prohodnog pravca za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci i obratno, izvijestio je u nedjelju poslijepodne Hrvatski autoklub (HAK).

Kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom se isključuju na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba i odmorištu Vukova Gorica (u oba smjera), te odmorištima prije Bosiljeva u smjeru Rijeke ili Dalmacije, i obratno. 

Za sav promet zatvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama Gračac-Obrovac-Karin osim za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom), Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene, autocesta A7 čvor Šmrika-čvor Hreljin u smjeru Rijeke (zbog oštećenja bukobrana), državne ceste Udbina-Gračac-Knin (zbog snježne vijavice), te Maslenica-Zaton Obrovački.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Čavle-Kikovica-Delnice, riječka obilaznica između čvorova Škurinje i Orehovica, A7 čvor Draga-čvor Šmrika, Jadranska magistrala Bakar-Novi Vinodolski, državna cesta Gospić-Karlobag, Paški most, lokalna cesta od Kraljevice do Križišća (DC501) te županijska cesta Platak-Kamenjak.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).
Snijeg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te dijelu Dalmacije. Na pojedinim dionicama cesta vozi se otežano zbog ugaženog ili razmočenog snijega na kolniku, pa HAK upozora i na moguću poledicu, osobito na mostovima i nadvožnjacima kroz unutrašnjost.

Pomorski promet  

U prekidu su: katamaranske linije: Novalja - Rab - Rijeka, Mali Lošinj - Cres - Rijeka, Zadar-Silba-Olib-Premuda te trajektne linije Lopar-Valbiska, Prizna –Žigljen, Stinica-Mišnjak. Trajektna linija Šibenik-Kaprije-Žirje plovi bez pristajanja u luku Žirje.

Katamaran na liniji Split- Bol- Jelsa isplovit će u 16:05 iz Splita za Starigrad bez pristajanja u luke Bol i Jelsa.
Zbog ekstremno loših vremenskih uvjeta u luci Ancona (snijeg i niske temperature) otkazuju se putovanja: Split- Ancona večeras u 20 sati iz Splita te Ancona- Split u utorak, 27. veljače u 19:45 iz Ancone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 20:04