StoryEditorOCM
Dalmacijaspremni za niske temperature

Županijski Stožer civilne zaštite: Ne krećite na put bez velike potrebe, osigurajte hranu, vodu, lijekove, energente...

Piše PSD
22. veljače 2018. - 23:51
OPERAT CZ.JPG

U četvrtak je župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban sazvao izvanrednu sjednicu županijskog Stožera civilne zaštite zbog najave DHMZ-a o mogućim vremenskim neprilikama – velikom snijegu i ekstremnoj hladnoći na određenim područjima županije.

Župan je još jednom istaknuo važnost pripravnosti operativnih snaga sustava civilne zaštite za provođenje potrebnih mjera i aktivnosti civilne zaštite u ovakvim mogućim ugrozama.

Zajedno s čelnim ljudima svih relevantnih službi analizirana je njihova spremnost za možebitnu vremensku nepogodu.

Preporuka svim građanima je da bez velike potrebe ne kreću na put.

Pozivaju se građani, posebno obitelji s manjom djecom i bolesnima, da blagovremeno osiguraju potrebnu pričuvu hrane, vode, lijekova, energenata i drugih osnovnih životnih potrepština. 

Važno je također, prema naputku odgovornih iz splitskog Vodovoda i kanalizacije, zaštiti vodovodne instalacije, prvenstveno okno vodovodnog priključka, te instalacije koje su više izložene hladnoći, kao vanjske slavine, cijevi koje su izvan objekata i u negrijanim objektima, kao što su vikendice, garaže, konobe i slično. 

Stožer je stavljen u stanje pripravnosti, nastavlja pratiti vremenske prognoze i razvoj situacije na području županije, te će po potrebi biti aktiviran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 16:56