StoryEditorOCM
Dalmacijaskupljaju se donacije

Imoćani se nisu šalili, usred grada niče spomenik 'merđanu': evo kako će izgledati kamena 'sto petnaestica' u prirodnoj veličini

21. veljače 2018. - 13:12

Imoćani se nisu šalili kada su objelodanili da će podignuti spomenik automobilu, legendarnom Mercedesu, prvom takvom u Europi, ali možda i u svijetu. Iako ih već mnogi uspoređuju s tim kultnim svjetskim automobilom, većina je bila skeptična da će to i realizirati.

No, vrijedni članovi Oldtimer kluba "Imotski" sa svojim poduzetnim predsjednikom Ivanom Topićem Notom radili su u tišini.

I konačno, u utorak su izašli sa završnom skicom budućeg spomenika. Rad je to nadarenog umjetnika i poznatoga građevinara Mislava Rebića.

Mercedes „Minika 115“ bit će isklesan od imotskog kamena u prirodnoj veličini. Upravo tom tipu ove godine je i pedeseti rođendan od prvog izlaska iz tvornice. A i najveći broj Imoćana upravo vozi tu popularnu sto petnaesticu.

I još nešto. Spomenik će se financirati donacijama, a ime svakog donatora bit će, kako kaže Nota, zlatnim slovima ispisano na posebnoj ploči uz spomenik. Otvoren je i natječaj za donacije, a i za izvođača radova.

A mjesto gdje će biti postavljen? Postoji tri ideje za lokaciju, ali je najizglednija ona pod starom kostelom na starom imotskom kolodvoru s kojega je kretala vojska Imoćana put njemačkih bauštela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:20