Novosti Crna kronika

stigla službena reakcija

Skandal u makarskoj policiji: načelnik vrijeđao kolegicu da je 'pušila k**** nadređenom'?; Marendić: Nikakvo neprimjereno ponašanje nećemo tolerirati!

 stigla službena reakcija

Iz policijske uprave Splitsko-dalmatinske stigla je reakcija na skandal koji potresa makarsku policiju, a o kojem je pisala 'Slobodna Dalmacija'.

Podsjetimo, makarski policajci prijavili su neprimjereno ponašanje načelnika za temeljnu policiju PP Makarska Stipe Žige koji je, kako navode, 'na krajnje nekulturan i bezobrazan način povrijedio dostojanstvo svoje kolegice i bivšeg visokog rukovoditelja te postaje'.

Nezadovoljni policajci poslali​ su i snimku na kojoj se čuje muški glas, navodno Žigin, koji govori: "Ta i ta policajka je pušila k.... tome i tome dok je bio njen pretpostavljeni da bi je stavio na radno misto na koju ju je i stavio."

Skandal trese policiju, isplivala i audio snimka: 'Ona mu je pušila k.... dok je bio njen pretpostavljeni da bi je stavio na to radno misto'

Reakciji slobodana Marendića, načelnika PU Splitsko-dalmatinske prenosimo u cijelosti:

'Ne prejudicirajući nalaz provjere navoda koji su anonimno pristigli protiv pomoćnika načelnika Policijske postaje Makarska, kao načelnik Policijske uprave smatram potrebnim izvijestiti javnost kako nećemo tolerirati bilo kakav oblik verbalnog ili bilo kakvog drugog neprimjerenog ponašanja. 

Stručne službe su odmah po saznanju pristupile ispitivanju navoda i okolnosti, uključujući i vjerodostojnost zaprimljene audio snimke, a koja je izazvala negodovanje, kako makarskih policajki i policajaca, tako i šire javnosti, odnosno naših građana. To nam je dodatan motiv zbog kojeg se ti navodi trebaju što prije potvrditi ili opovrgnuti. 
 
Iako opterećeni svakodnevnim zadaćama, ne smijemo zaboraviti da građani od nas u obavljanju poslova, ali i u međusobnom ophođenju očekuju pridržavanje moralnih i etičkih načela, te da svatko od nas mora brinuti o zaštiti i jačanju ugleda policije u cjelini.', piše u priopćenju.

Prije ove prijave, protiv Žige je upućena predstavka i 20. siječnja, u kojoj se žale na njegove sporne rasporeda rada koji nisu na tjednoj, nego na dnevoj bazi i u kojima policajci nikada ne znaju unaprijed kada će i koliko raditi te zbog čega ne mogu imati privatni život, zbog čega je Unutarnja kontrola MUP-a već dolazila u makarsku policiju.

Naslovnica Crna kronika