StoryEditorOCM
Dalmacijazahuktali razvoj

Boban i Budalić ugostili čelnike Turističke zajednice i ministarstva: do kraja godine s radom kreće TZ čitave Imotske krajine, a potom i poboljšanje infrastrukture

18. listopada 2017. - 21:37

Na inicijativu župana Blaženka Bobana i čelnih ljudi imotske lokalne samouprave, načelnika općina te gradonačelnika Imotskog Ivana Budalića u srijedu poslije podne u Imotskom je održan radni sastanak na temu poboljšanja turističke infrastrukture na području Imotske krajine.

Naime, zahuktali razvoj ruralnog turizma i osjetno povećanje broja gostiju zahtjeva hitnu izradu strategije razvoja turizma za duže razdoblje, ali i daleko konkretniju suradnju svih jedinica lokalne samouprave. Sudionici sastanka, dožupan Ante Šošić, direktor TZ-a Kristjan Staničić, potom državni tajnik u ministarstvu turizma Tonći Glavina, dr. Ivo Kunst iz tima za poboljšanje turističke infrastrukture, direktor županijskog TZ-a Joško Stella, a nakon prezentiranja stanja, potreba, kao i rezultata turističke sezone u Imotskoj krajini od strane direktora Tz Imotski Luke Kolovrsta, složili su se kako bi utemeljenje jedne turističke zajednice za cijelu Imotsku krajinu bio nužan i opravdan potez.


Dogovoreno je da bi zajednička TZ Imotske krajine pravno trebala saživjeti do kraja godine, a dokumenat razvoja turizma prije početka predstojeće turističke sezone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 22:32