StoryEditorOCM
Dalmacijasvježa jutra i burin

Nakon kiše u Dalmaciju stižu ljepši dani: evo kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan

Piše PSD
11. listopada 2017. - 11:32

Nakon još jednog dana s kišom u mnogim krajevima Hrvatske, sljedećih dana bit će uglavnom suho i barem djelomice sunčano, a dnevna temperatura postupno će rasti.

U srijedu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, a ujutro i čestu maglu. 

Barem djelomice sunčano bit će i u središnjoj Hrvatskoj.

U gorskoj Hrvatskoj očekuje se djelomice sunčano vrijeme, a uglavnom suho i djelomice sunčano bit će i na sjevernom Jadranu. 

U Dalmaciji toplo uz slab vjetar

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano i malo toplije nego na sjeveru. Uz obalu će ujutro puhati burin, danju prema otvorenom sjeverozapadni vjetar. Jutro u unutrašnjosti Dalmacije razmjerno svježe, a poslijepodnevna temperatura posvuda između 21 i 23 °C.

Podjednako toplo, te prevladavajuće sunčani uz slab vjetar, bit će i na jugu Hrvatske, uz temperaturu zraka kao i mora - uglavnom između 21 i 23 °C.

Sljedećih dana na Jadranu će biti pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, a u četvrtak uz više oblaka na sjevernom dijelu mjestimice još može pasti malo kiše, javlja HRT.

Vjetar će biti slab, ujutro uz obalu burin, danju prema otvorenom moru do umjeren sjeverozapadnjak. Poslijepodnevna temperatura bit će uglavnom između 20 i 25 °C.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 14:55