StoryEditorOCM
DalmacijaVremenska prognoza

Ponovno nas čeka nestabilni tjedan: u Dalmaciji olujno jugo, obilni pljuskovi i snažna grmljavinska nevremena

Piše PSD
11. rujna 2017. - 09:36

Kao i za jučer, i za danas postoje upozorenja za ponegdje obilnu kišu, nevrijeme i bujice, te za mjestimice olujno jugo, javlja HRT. Na Jadranu i predjelima uz njega bit će vrlo vjetrovito te promjenljivo i pretežno oblačno s kišom i grmljavinskim pljuskovima, često i izraženijima. U sjevernijim će krajevima kiša biti rjeđa i manje obilna, a najtoplije, gdjegdje čak i vruće, uz najviše sunčana vremena, bit će u Slavoniji, Baranji i Srijemu.

U Dalmaciji poslijepodne i do 27 °C, ali također uz mjestimice obilnu kišu i grmljavinu, pogotovo u sjevernom dijelu, te na jako i olujno jugo, koje će poslijepodne okrenuti na južni i jugozapadni vjetar. Sunčana razdoblja vjerojatnija su u južnijim krajevima, gdje će obilnijih pljuskova i grmljavine biti poslijepodne i navečer, a vjetrovitije će biti prijepodne, također uz jako i olujno jugo, uz koje će more biti valovito, gdjegod i jače valovito.

U istočnoj će Hrvatskoj biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, i samo ponegdje mogućnost kratkotrajnog pljuska. Puhat će slab do umjeren južni i jugoistočni vjetar, a najviša temperatura ponegdje će biti i viša od 30 °C.

U središnjoj Hrvatskoj nestabilnije i manje toplo nego na istoku - promjenljivo, mjestimice s kišom, osobito u drugom dijelu dana i u obliku pljuskova. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, a na samom kraju dana jak sjeverac.

U gorskim krajevima i na sjevernom Jadranu većinom oblačno i kišovito, često i uz obilnu kišu i grmljavine. Jako do olujno jugo prijepodne će oslabjeti i okrenuti na jugozapadnjak. U unutrašnjosti će temperatura zraka ujutro biti od 15 do 17 °C, a poslijepodne 19 do 22 °C, dok će uz more temperatura zraka biti uglavnom od 19 do 24 °C.

Sutra u cijeloj unutrašnjosti osvježenje sa sjevernim vjetrom, a povremeno još i kiša, najčešće u gorju. U srijedu razvedravanje, ujutro uz mjestimice maglu, a danju toplije. Zapuhat će jugozapadni vjetar, još jači u četvrtak, kada će se zadržati uglavnom suho i djelomice sunčano. Od petka ponovno nestabilnije i svježije.

Sutra na Jadranu smirivanje - slabljenje vjetra i dulja sunčana razdoblja, ali svježije nego danas, još ponegdje uz pljuskove, osobito na sjeveru. Sredinom tjedna sunčanije, uz svježija jutra i ponovno toplija poslijepodneva, te uz rjeđu kišu i novo jačanje juga. U srijedu je pokoji pljusak moguć uglavnom na južnom dijelu, a u četvrtak na sjevernom. Od petka ponovno češće jugo i kiša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 05:58