StoryEditorOCM
Dalmacijanapeto jutro

Drama na Hvaru: krenula ovrha nad kućom punom turista, odvjetnik uspio spriječiti deložaciju i izbacivanje gostiju na ulicu

Piše M. Crnčević
20. lipnja 2017. - 14:33
hvar00

Jutros je započeo postupak ovrhe nad kućom u Hvaru, a situacija je bila posebno neugodna zbog činjenice da se u objektu trenutno nalaze brojni turisti.

Ispred kuće pojavio se sudski ovrhovoditelj Toni Tadić sa Suda u Starome Gradu te krenuo postupati po rješenju o ovrsi.

Odvjetnik ovršenika jutros je pak na sudu podnio zahtjev za izuzećem predsjednika suda, uređujuće sutkinje, koja se nije pojavila na mjestu ovrhe, pa i samog ovrhovoditelja jer sumnja u njihovu pristranost.

Također je ukazao na to da je u prvom mjesecu podnijet zahtjev za odgodom ovrhe na koju se sud nije očitovao pa je u tom smislu počinjena proceduralna pogreška. Zato je, kaže, ovrha preuranjena, a spornim smatra i to što se odvija nad jedinom nekretninom ovršenika, i to u već zahuktaloj turističkoj sezoni.

Na mjestu događaja bila je i policija koja je blokirala objekt kako mu ne bi mogao prići nitko osim ovrhovoditelja i njegovog tima, a pred kućom je bila i opunomoćenica banke koja je inzistirala da se ovrha provede jer, kako je pojasnila, ovršenik je banci vratio tek neznatan dio kredita uzetog 2008. godine.

Iako je ovrhovoditelj nakon podužih telefonskih konzultacija sa sudom ostao pri tome da nastavlja ovrhu te pozvao i bravara koji je trebao promijeniti brave na apartmanima, nakon razgovora s odvjetnicima čini se da danas ipak neće provesti ovrha nad kućom.

Kako neslužbeno doznajemo, na koncu je dogovoreno kako će ovršenik banci uplatiti dio duga, a spor će se nastaviti rješavati pravnim putem.

Također, neslužbeno se saznaje kako je kuća u ovom trenutku puna gostiju koji bi, u slučaju da se ovrha uistinu sprovela, bili doslovno izbačeni na ulicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 10:04